Gemeente Delft

Waterconferentie Delft

Woensdag 20 februari spreekt de gemeente Delft met kennisinstituten over de toekomst van water en deltatechnologie. Delft is van mening dat de aanwezige kennis in Delft op het gebied van water zowel nationaal als internationaal sterker kan worden geëtaleerd. Door krachten te bundelen wordt Delft nadrukkelijk als stad van water en deltatechnologie gepositioneerd en wordt het mogelijk om bijzondere bedrijvigheid en kennis naar Delft te halen.

Delft is in de afgelopen decennia veranderd van een industriestad naar een kennisstad. Vele technologische vernieuwingen kennen hun oorsprong in de Delftse kenniseconomie. Water en deltatechnologie nemen hierin een bijzondere plaats in. Meer dan waar dan ook in Nederland bevindt zich de kennis hierover in Delft, Delft exporteert deze kennis over de hele wereld. Dit sterke merk zou de gemeente met de kennisinstituten willen inzetten om het profiel van Delft nog duidelijker neer te zetten. Een concrete stap in die richting zou het van de grond tillen van een watercentrum kunnen zijn.

Tijdens de waterconferentie wisselen de aanwezigen van gedachten over de vragen: Hoe kunnen we elkaar versterken en waarmee? Wat kan het instituut of de instelling daarin betekenen. En zij bespreken hoe het ideale watercentrum eruit zou kunnen zien.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft