Franz Rassman treedt toe tot de vastgoedpraktijk van Fried Frank in Washington D.C.

20/02/2008 03:39



PR Newswire



NEW YORK, February 20 /PRNewswire/ --

- Vooraanstaand New Yorks vastgoedkantoor verstevigt positie D.C.

Vandaag maakte Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP bekend dat Franz R. Rassman tot de firma is toegetreden als partner in het vastgoeddepartement dat gevestigd is in Washington D.C. Dhr. Rassman is afkomstig van Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, waar hij partner was in de praktijkgroep Vastgoed en Financiën in Washington D.C.

Dhr. Rassman vertegenwoordigt private en publieke commerciële vastgoedinvesteerders en -ontwikkelaars, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, banken en ander financiële instellingen. Zijn werkzaamheden zijn gericht op de aankoop en plaatsing van kantoorgebouwen, winkelcentra en hotels, het leasen van kantoren en winkels, joint ventures, hypotheken, schikkingen en incasso. Dhr. Rassman werd door verscheidene industriële vastgoedorganisaties geloofd voor zijn rol als consulent van eigenaars of ontwikkelaars in verscheidende complexe transacties, waaronder zijn vertegenwoordiging van Tishman Speyer Properties in verband met de verhuizing van het hoofdkantoor van Volkswagen of America van Michigan naar Herndon, Virginia. Deze transactie won de NAIOP-prijs van 2007 voor de beste leasetransactie in de metropool Washington D.C.

"Washington D.C. blijft een actieve vastgoedmarkt. De belangrijkste financiële drijfkrachten in de regio zijn het commercieel vastgoed, ontwikkeling en buitenlandse investeringen. De komst van Franz en zijn gevarieerde praktijk zal ons helpen bij het realiseren van een sterkere aanwezigheid en betere klantenservice op de markt van Washington en randgemeenten. We zijn erg verheugd hem in ons vastgoedteam op te nemen", aldus Jonathan Mechanic, voorzitter van het departement Vastgoed van Fried Frank.

"Het is ons een genoegen Franz welkom te heten bij de praktijk en de vooraanstaande vastgoedpraktijk in de Verenigde Staten", zeiden voorzitter Valerie Ford Jacob en Managing Partner Justin Spendlove van Fried Frank.

"Er zijn maar weinig bedrijven die de diepgang en breedte van het departement Vastgoed van Fried Frank evenaren. De substantiële kennis van Franz, die meer dan twintig jaar ervaring heeft, en zijn uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt van Washington D.C. geeft ons de mogelijkheid onze bestaande klantenrelaties te verdiepen en uit te breiden met een belangrijke aanwezigheid in Washington.", voegt Alan S. Kaden, co-Managing Partner van het Fried Frank-kantoor in Washington, toe.

Dhr. Rassman heeft uitvoerig geschreven en lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen zoals bouwleningen, "title insurance", herstructureren van leningen, commerciële leasing en faillieten van verhuurders en huurders. Dit deed hij onder meer voor de American Bar Association, de International Council of Shopping Centers en aan de University of Maryland School of Law.

In 1982 ontving hij aan het Washington College of Law zijn Juris Doctordiploma, en in 1979 zijn Bachelor of Science aan de Universiteit van Delaware, waar hij lid was van Pi Sigma Alpha (Erevereniging voor Politieke Wetenschappen). Hij is lid van de balies in de districten Columbia en Maryland.

Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP is een toonaangevend internationaal advocatenkantoor met meer dan 650 advocaten werkzaam in kantoren in New York, Washington D.C., Londen, Parijs, Frankfurt, Hong Kong en Shanghai. De advocaten van Fried Frank vertegenwoordigen vaak vooraanstaande investeringsbanken, private equitybedrijven en hedge fondsen, evenals veel van de grootste bedrijven ter wereld. Het bedrijf biedt juridische begeleiding op het gebied van M? (Fusie en Acquisitie), private equity, vermogensbeheer, kapitaalmarkten en bedrijfsfinanciering, verdediging en burgerlijke procesvoering bij witteboordcriminaliteit,
fondsenregelementen, naleving en handhaving, overheidscontracten, milieuwetgeving en -regulering, vastgoed, belastingen, faillissementen, antitrust, arbeidsvoorwaarden en salarissen, intellectueel en technologisch eigendomsrecht, internationale handel, trusts en nalatenschappen.Het kantoor is geassocieerd met Huen Wong & Co. in Hong Kong. U vindt meer informatie over Fried Frank op www.friedfrank.com.

Website: http://www.friedfrank.com
Paula Zirinsky, Director of Media Relations and Communications, +1-212-859-8818, paula.zirinsky@friedfrank.com