Gemeente Eijsden


Bezwaar tegen coffeeshops

U kunt nog tot 28 februari 2008 bezwaren indienen tegen de (tijdelijke) vestiging van coffeeshops aan de Oosterweg.

We willen u echter graag behulpzaam zijn bij het opstellen van dit bezwaarschrift. Vandaar dat we wat suggesties doen op deze website.

Nadere motivering bezwaar

Hebt u al een zogenaamd pro forma bezwaarschrift ingediend? Dan vindt u bijgaand ook een modelbrief die u kunt gebruiken bij de nadere motivering van uw bezwaarschrift (model nadere motivering). Het is echter onmogelijk om een algemeen bezwaarschrift samen te stellen. Iedereen heeft immers zijn eigen motieven en redenen om bezwaar aan te tekenen tegen de komst van drie coffeeshops nabij de grens van Eijsden.

Wanneer u geen computer of Internetverbinding heeft, kunt u het formulier of de modelbrief aanvragen via telefoonnummer (043) 409 52 52. Wij sturen u de documenten dan graag toe.

U moet uw bezwaarschrift overigens sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

Zitting bij Rechtbank Maastricht

Tot slot. Op 26 februari 2008 buigt de rechtbank Maastricht zich over ons schorsingsverzoek en het verzoek tot voorlopige voorziening. We willen immers dat de werkzaamheden aan de Oosterweg niet beginnen, voordat de rechtbank een uitspraak heeft gedaan over ons bezwaarschrift. Deze zitting is openbaar en begint om 10.00 uur.

Te downloaden: Zie het origineel

* Model bezwaarschrift 20080220.doc

* Model nadere motivering 20080220.doc