Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 20 februari 2008


---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. Aan Schoonenberg Hoorcomfort voor het plaatsen van een tijdelijke winkelcontainer op het trottoir nabij het winkelpand aan de noordzijde van het Zuidplein nr. 125 en een opslagcontainer op de langsparkeervakken in verband met de verbouwing van het winkelpand gedurende de periode datum afgifte tot en met 25 februari 2008 (besluit 12 februari 2008)

2. Aan het Fonds Verstandelijk Gehandicapten voor het houden van een collecte in de periode van 21 september tot en met 27 september 2008 in de deelgemeente Charlois. (besluit 13 februari 2008);
3. Aan Snackcorner Nieuwveld voor het plaatsen van een container (3x2,6 mtr.) op het parkeervak op de hoek Meyenhage/Goudestein voor het opslaan van de inventaris in verband met de verbouwing van de inrichting aan de Slinge 467 gedurende de periode 3 maart 2008 tot en met 3 april 2008 (besluit 13 februari 2008);
4. Aan Banana NC BV voor het innemen van een standplaats met een promo unit (1.20x0.80m.) en een windmaster (1x1m.) op 4 maart 2008 van 18.00 uur tot 22.30 uur op de Gooilandsingel (nabij de Zuiderparkweg) voor het uitdelen van flesjes Aquarius Youth. (besluit 14 februari 2008).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. Voor het kappen van twee wilgen en een conifeer in de achtertuin Flakkeesestraat 105a. De bomen moeten worden gekapt omdat ze te groot worden en teveel licht innemen. Ook staan de bomen bijna op de erfgrenzen. Zonder herplantplicht. (besluit 12 februari 2008);


2. Voor het kappen van een goudenregen in de zijtuin Langenhorst 615. De boom is dood. Zonder herplantplicht. (besluit 12 februari 2008);


3. Voor het kappen van één Picea glauca in de achtertuin Ellemare 278. De boom moet worden gekapt omdat deze te groot is voor zijn standplaats, en overlast geeft aan de omwonenden. Zonder herplantplicht (besluit 12 februari 2008);


4. Voor het kappen van een conifeer in de tuin Ellemare 224. De boom moet worden gekapt omdat deze veel te dicht op de gevel van het huis staat. De afstand is minder dan twee meter. Zonder herplantplicht (besluit 12 februari 2008);


5. Voor het kappen van een haagbeuk naast Sliedrechtstraat 182 aan de zijkant in de gemeenschappelijke tuin. De haagbeuk moet worden gekapt omdat de stam net boven het maaiveld is ingerot waardoor een verhoogde kans op gevaarlijke situaties ontstaat, zoals omvallen. Met herplantplicht. (12 februari 2008);


6. voor het kappen van een populier aan de Groene Kruisweg t.h.v. de Jan Olieslagersweg. Deze populier lijdt aan stamrot en is in verband met gevaar voor de omgeving al gekapt. Met herplantplicht (besluit 14 februari 2008);

Vergunning geweigerd:

1. voor het kandelaberen van twee hemelbomen staande in de tuin van Melissantstraat 166 (14 februari 2008)

Standplaatsen:

Vergunning verleend:


1. aan de heer L. Rogis voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van geringe eet- en drinkwaren en consumptie-ijs (m.u.v. alcoholhoudende dranken) op de locatie Driemanssteeweg t.h.v. pand nr. 38-40, met een mobiele verkoopinrichting van 10 m2. Vergunning wordt verleend voor de periode van drie jaar, m.i.v. de datum van afgifte (14 februari 2008).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. Voor het oprichten van een volkstuinhuisje op tuinnummer 99 van het complex VTV de Wielewaal, Schulpweg 425. Het is de bedoeling een volkstuinhuisje op te richten met een oppervlakte van 20 m² en een hoogte van drie meter. (5 februari 2008)

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Besluit aangehouden:


1. Ten aanzien van het verzoek om splitsing van het eigendomsrecht op de panden Dorpsweg 28 en 30 in appartementsrechten. (11 februari 2008)

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het wijzigen van de pui, Ravenhorst 22;
2. voor het plaatsen van lichtreclame, Brielselaan 48 A;
3. voor het plaatsen van gevelreclame, Lepelaarsingel 49;
4. voor het plaatsen van een aanbouw aan de voorzijde van de woning Wemeldingestraat 7

5. voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal, Kromme Zandweg 90;

6. Voor het plaatsen van dakkapel, Leeuwenhorst 12 A

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 20 februari 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van een eik op de hoek van de Sliedrechtflat. De boom geeft veel overlast aan bewoners en omwonenden.

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 5 maart 2008 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Raadstafel op 25 februari

Op maandagavond 25 februari houdt de deelraad een Raadstafel. Op het programma staan de besteding van de Vogelaargelden en het Pact op Zuid.

De raadstafel begint om 19.30 en wordt gehouden in de Waalhavenzaal in het souterrain van het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. U bent van harte welkom.

Agenda:


1 Opening, mededelingen en inleiding op de raadstafel door de dagvoorzitter van de raadstafel

2 Besteding Vogelaargelden (WWI)


3 Invulling jaarprogramma 2008 Pact op Zuid


4 Vragen

Pauze


5 Invulling proces Pact op Zuid


6 Sluiting

Meer informatie leest u op de website van de deelgemeente Charlois: www.charlois.rotterdam.nl. De stukken die bij deze vergadering horen kunt u eveneens vinden via deze website, via het menu politiek bestuursinformatie.

Vergadering Bezwarencommissie op 3 maart

De Bezwarencommissie van de deelgemeente Charlois vergadert op maandag 3 maart aanstaande in de Waalhavenzaal in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. De vergadering begint om 10.00 uur.

Agenda:


1. 10.00 uur Voorbespreking.


2. 10.30 uur Behandeling van het bezwaarschrift van Stichting In de Maat inzake afwijzing subsidie
2008.


3. 11.00 uur Beraadslaging.

Met uitzondering van de agendapunten 1 en 3 is de hoorzitting openbaar.

De stukken die op deze agenda betrekking hebben zijn voor belanghebbenden ter inzage. U dient daarvoor een afspraak te maken met dhr. T. Revet, tel. (010) 410 74 82. Wanneer u de stukken komt inzien, dient u uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Stemmen voor de Cultuurprijs

Nog tot eind februari kunt u stemmen op projecten die zijn ingediend voor de Cultuurprijs Charlois 2008. Voor de publieksprijs zijn vijf projecten genomineerd.

Bij wijkgebouwen, bibliotheken, bewonersorganisaties en activiteitencentra in de deelgemeente, zijn stemformulieren verspreid. Hierop staan de genomineerde projecten vermeld. U kunt ook uw stem uitbrengen bij de afdeling Publiekszaken van de deelgemeente, Boerhaavestraat 11.

Via internet

Ook via internet kunt u stemmen. Via de homepage van www.charlois.rotterdam.nl vindt u meer informatie over de genomineerde projecten. Vervolgens kunt u stemmen via het e-mailadres cultuurprijs@charlois.rotterdam.nl

Drie taxistandplaatsen-plus op Gooilandsingel

Op de Gooilandsingel komen binnenkort drie taxistandplaatsen-plus. Deze standplaatsen zijn speciaal bedoeld voor zogenoemde Keurmerktaxis.

Alleen taxichauffeurs met parkeervergunning voor keurmerktaxis mogen van deze standplaatsen gebruik gaan maken. Zon vergunning wordt afgegeven als de chauffeur in het bezit is van een TX-certificaat én een kopie kan laten zien van een door de onderneming of centrale ondertekend geweldsprotocol voor de Rotterdamse taxibranche.

Het taxikeurmerk, oftewel het TX-Keur, is een erkend kwaliteitssysteem. De taxi-ondernemer moet voldoen aan vastgestelde eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en kundigheid. Dit betekent concreet dat taxichauffeurs zich servicegericht opstellen, stratenkennis hebben, geen korte ritten weigeren en dat vooraf bekend is voor de klant voor welk tarief hij of zij vervoerd wordt

Van de bestaande parkeerstrook aan de Gooilandsingel worden de drie eerste taxistandplaatsen vanaf de hoek met de Boerhaavestraat ingericht als taxistandplaats-plus. Vervolgens komt de parkeerplaats van de Greenwheels-auto. Daarachter komen zeven gewone taxistandplaatsen en drie vrije parkeerplaatsen (betaald parkeren).

Standplaatsen-plus zijn herkenbaar aan een bord waarop staat dat deze opstapplekken alleen bedoeld zijn voor TX-Keurtaxi's.

Hof van Charlois bekroond

Brasserie Hof van Charloisaan de Charloisse Kerksingel is zaterdag 16 februari onderscheiden met het traditionele monumentenschildje van het Historisch Genootschap Roterodamum.

De voorzitter van Roterodamum, Melanie Post van Ophem, reikte de onderscheiding uit aan de eigenaren, de gebroeders Jos en Wil Kop Jansen. Het monumentenschildje is bestemd voor de eigenaar van een monumentaal pand in Rotterdam dat deskundig is gerenoveerd en zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl is hersteld. Naast een messing gevelpenning bestaat de onderscheiding uit een oorkonde.

Politiebureau

Het Hof van Charlois is in 1873 gebouwd naar een ontwerp van architect L.D. Bekker en deed dienst als raadhuis van de toen nog zelfstandige gemeente Charlois. Het gebouw is opgetrokken in een eclectische stijl, een gangbare architectonische stroming aan het eind van de negentiende eeuw, die van talrijke verschillende stijlmiddelen gebruik maakte.

Na de inlijving door Rotterdam in 1894, verloor het gebouw zijn oorspronkelijke functie. Het deed nog enige tijd dienst als dependance van het Rotterdamse stadhuis, maar kreeg daarna de functie van politiebureau.

Stimulans

In het Hof van Charlois is sinds kort een brasserie/restaurant gevestigd. De eigenaren hebben zowel het interieur als het exterieur van het pand grondig gerenoveerd, maar hebben daarbij respect betuigd aan het verleden en het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw, reden voor de monumentencommissie van het Historisch Genootschap Roterodamum om hen dit jaar de gevelpenning en de oorkonde toe te kennen. De toekenning van deze onderscheiding kan worden gezien als stimulans voor andere eigenaren van monumentale panden om hun bezit eveneens op voorbeeldige wijze te herstellen.

Mooie Charloise plekjes

Omdat de deelgemeente Charlois zoveel mooie plekjes telt waar we best trots op mogen zijn, schreef de deelgemeente eind 2006 een fotowedstrijd uit met de uitdaging aan bewoners om hun mooiste fotos van karakteristieke Charloise plekjes in te sturen. Er zijn tegen de vijftig fotos ingezonden. De prijsuitreiking van de fotowedstrijd was op 6 december.

De prijswinnende inzendingen zijn opgenomen in een set ansichtkaarten, die zolang de voorraad strekt- verkrijgbaar is bij bewonersorganisaties, wijkgebouwen, activiteitencentra en het deelgemeentekantoor. Ook zijn de winnende fotos nog tot eind februari op groot formaat te zien in de hal van het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat 11.

Daarnaast kunt u de prijswinnende fotos de komende tijd op de deelgemeentepagina en in Charlois Magazine vinden.

Gabriëlle Wennekes maakte deze foto van het Charloisse Hoofd: Een heerlijk plekje met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.