Provincie Drenthe


Grondwatersanering; evaluatieverslag inclusief nazorgplan van een grondwatersanering

Assen, 20 februari 2008

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 9 januari 2008 een evaluatieverslag, inclusief nazorgplan, van een grondwatersanering hebben ontvangen van de gemeente Midden-Drenthe.

Het betreft de locaties Havenstraat 2 en Brunstingerstraat 5 te Beilen

Van oktober 2001 tot april 2007 is een grondwatersanering uitgevoerd.

Op 26 juni 2001 hebben gedeputeerde staten van Drenthe ingestemd met het saneringsplan. De doelstelling volgens dat saneringsplan was het functiegericht saneren van de bovengrond en voor de ondergrond het bereiken van een stabiele eindsituatie, waarbij de verontreiniging wordt verminderd tot minstens de tussenwaarde.

Uit het evaluatieverslag blijkt dat de doelstelling is bereikt. Wel is op de Havenstraat 2 een restverontreiniging onder/bij de bebouwing achtergebleven. Voor deze restverontreiniging is een nazorgplan opgesteld.

In het kader van de Wet bodembescherming, artikel 39c en d, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het evaluatieverslag en het nazorgplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodemsanering, de heer H.A. Booij, telefoonnummer (0592) 36 58 74.