Politie Twente

Persbericht Politie Twente 20 februari 2008

Overval op drogisterij

Enschede / Glanerbrug

Woensdagmorgen 20 februari vond een overval plaats op een drogisterij aan de Gronausestraat in Glanerbrug / Enschede. De dader wist te ontkomen op een fiets.

Woensdagmorgen 20 februari werd om ongeveer 08.50 uur gemeld dat even daarvoor een overval had plaatsgevonden op een drogisterij (de Schlecker) aan de Gronausestraat in Glanerbrug / Enschede.
Een 48-jarige medewerkster van de winkel was bij het openen van de zaak vastgepakt door een man die plotseling achter had gestaan. Hij had haar de winkel ingeduwd en hield haar al duwende en trekkende vast. Het is niet duidelijk of de man hierbij een wapen gebruikte, wel werd gezien dat hij iets in zijn hand had. Op een gegeven moment wist ze zich los te rukken en weg te komen verder de winkel in. Hierop rende de man de winkel weer uit.

Buiten werd door getuigen gezien dat de man op een fiets stapte en wegreed in de richting van de grens. Een van de getuigen, een 71 jarige mevrouw uit Enschede, is nog achter de man aangefietst en zag dat hij de Veldstraat inreed. Hierna is zij hem uit het oog verloren.

Het volgende signalement is van de man bekend:
- man van ongeveer 20 jaar en 1 m. 85 / 90 groot;
- stevig postuur en hij sprak met een Twents accent;
- hij was gekleed in een beige / grijskleurige jas met vermoedelijk de schouders blauw gekleurd;
- over zijn hoofd heeft hij iets gedragen, wat is nog onduidelijk, mogelijk een panty. Wel is duidelijk dat hij dit bij het wegfietsen van zijn hoofd heeft getrokken en mogelijk in zijn jaszak heeft gestoken.

De man heeft waarschijnlijk, voordat de winkel werd geopend, enige tijd in de omgeving van de winkel gestaan dan wel rondgelopen over de Gronausestraat.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de man hebben gezien en mogelijk iets meer over hem kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente. Te bereiken via 0900-8844 dan wel via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(08-021944)

Jan Camphuis: 053-4555350

---- --