Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 20 februari 2008

Noord-Holland druk bezocht op de Vakantiesalon.

Toerisme Noord-Holland is tevreden over de kwaliteit en het aantal bezoekers van 112.000 aan de Vakantiesalon in Antwerpen van 25 tot en met 30 januari het Antwerp Expo.

Vanwege de 30e editie was er extra zorg besteed aan animatie en inrichting. Een meer dan verwacht aantal bezoekers heeft de nieuwe stand van Noord-Holland bezocht. Vooral in het weekend was er grote drukte. De belangstelling van de Belgen voor een vakantie in Noord-Holland groeit ieder jaar, Opvallend was de vraag naar fietsroutes en overnachtingen.

Het aantal jongeren dat de Noord-Holland bezocht was zichtbaar toegenomen maar het grote deel waren de medioren die informatie wilden over vakantiehuisjes, campings en recreatie mogelijkheden. Het evenement 'the Tall Ship' races dat in Den Helder zal plaatsvinden van 20 tot en met 23 augustus trok grote belangstelling. Nieuw waren de aanvragen voor zogenaamde zorgvakanties.

De vragen van de bezoekers werden beantwoord door vertegenwoordigers van de regio VVV's: VVV Texel, Noord-Hollands Schiereiland Midden, Kop van Noord-Holland Noord, Hollands Midden (Amstelland Meerlanden' Gooi en Vechtplassen) en VVV Zuid-Kennemerland. De VVV 's hebben gratis informatiemateriaal verstrekt.

Noot voor de redactie (