Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

Nummer: 035

Datum: 22 februari 2008

AV-teams officieel van start

Vandaag ondertekenden de vertegenwoordigers van de gemeente Amersfoort, woningbouwcorporaties Alliantie Eemvallei en Portaal, Stichting Welzijn Amersfoort en Stichting Stadsring 51 de samenwerkingsovereenkomst inzet Amersfoort Vernieuwt-teams. Hiermee geven zij het officiële startsein voor de AV-teams. In maart gaan de eerste teams van start in Liendert.

Partner in de samenwerkingsovereenkomst zijn ook de politie Utrecht, district Eemland Zuid en Stichting Amant maatschappelijke zorg en dienstverlening, deze kunnen niet bij de ondertekening aanwezig zijn.

AV-teams
De AV-team aanpak staat voor 'Aanspreken en vooruithelpen'. De AV-Teams bestaan uit medewerkers van de gemeente Amersfoort, woningbouwcorporaties, politie en sociale instellingen. Met de inzet van de AV-teams willen de partijen de zelfredzaamheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de huishoudens verhogen en de leefbaarheid op het gebied van wonen, woonomgeving, leefbaarheid en veiligheid in de buurt verbeteren.

Hoe werkt het?
De medewerkers van het AV-team gaan op huisbezoek. Dit bezoek is gericht op het opsporen en aanpakken van verborgen vragen en problemen. Ook wordt er aandacht besteed aan de mogelijkheden bewoners meer te betrekken bij wat er in hun buurt gebeurt. Nieuw in de aanpak is de samenwerking met en de rol van lokale partners van de gemeente en de inzet van het Buurttoezichtteam. Het Buurttoezichtteam is een samenwerking tussen de gemeente en de corporaties Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland is gericht op het handhaven en aanspreken op het gedrag van mensen in hun eigen leefomgeving.

Waar worden de teams ingezet?
Per wijk wordt er 1 kernteam ingezet en deze zullen verschillende buurten na elkaar bezoeken. De teams worden als eerste ingezet in Liendert. Daarna staan Randenbroek/Schuilenburg, Kruiskamp, De Ganskuijl (Vermeerkwartier) en het Soesterkwartier op de rol.

Informatie: Pascalle Rademaekers, communicatieadviseur Amersfoort Vernieuwt, 06 48 35 21 29, p.rademaekers@amersfoort.nl.


---- --
---
File: 035.bijlage1





---
File: 035.bijlage2