Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 17-02-2008

Uitnodiging persgesprek jaarcijfers 2007 district Binnensticht

ZEIST - Op vrijdag 22 februari bent u van 11.00 tot 12.30 uur uitgenodigd voor het persgesprek over de jaarcijfers 2007 van het district Binnensticht.

Tijdens dit gesprek geeft districtschef Wigmans een toelichting op de resultaten van 2007 en de speerpunten van 2008. Daarnaast zullen de wijkchefs van Zeist, Bunnik en De Bilt ingaan op de criminaliteitscijfers van hun gemeenten. Het persgesprek vindt plaats op het districtbureau in Zeist, Utrechtseweg 141.

Aangehouden voor vernieling

ZEIST Vrijdagavond heeft de politie op de Slotlaan een man aangehouden omdat hij een etalageruit had vernield.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een telefoontje van een getuige die gezien had dat een man een etalageruit van een winkel had in getrapt. De getuige was achter de verdachte aan blijven lopen en gaf de positie aan de agenten door. Bij een bushalte aan de Lageweg zat de verdachte op de bus te wachten. Hij voldeed 100% aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. De 27-jarige vernieler uit Utrecht werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Onder invloed zonder rijbewijs

ZEIST De politie heeft vrijdagavond een vrouw van de weg gehaald die onder invloed van alcohol in haar auto reed en niet in het bezit was van een rijbewijs.

Door getuigen werd omstreeks 18.35 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een automobiliste zonder verlichting en slingerend over de weg reed. Ter hoogte van de Comeniuslaan zagen agenten de vrouw rijden. Zij reed 30 km/u en negeerde elk verkeersbord- en teken. Ook reed zij door het rode verkeerslicht. De linker voorband van de auto was lek en de verlichting van het voertuig uit. De vrouw werd aan de kant gezet en aangesproken.

De 64-jarige vrouw uit Tiel vond het allemaal maar overdreven wat de politie deed en wilde in eerste instantie niet meewerken. Omdat zij naar alcohol rook werd een eerste blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. De agenten wilde haar rijbewijs invorderen maar al snel bleek dat zij helemaal geen rijbewijs had. Met een proces-verbaal werd de vrouw naar huis gestuurd.

Fietsdief aangehouden

BUNNIK Op de Rhijnauwenselaan heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden op een stolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op de Rhijnauenselaan op een fiets rijden waarvan het slot kapot was. De 28-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en om een verklaring gevraagd. De Utrechter had een wazig verhaal en uit het politiesysteem bleek dat de fiets gesloten was. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Onder invloed van alcohol

BILTHOVEN- Aan de 1e Brandenburgerweg is op zaterdag aan het eind van de middag een man aangehouden op verdenking van overmatig alcoholgebruik.

Agenten zagen de 50-jarige man uit Bilthoven omstreeks 16.30 uur rijden waarop ze hem hebben aangehouden. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 835 ug/ l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Vernieling kaartenautomaat

HOLLANDSCHE RADING- Op zaterdagavond heeft de politie drie jongens aangehouden die mogelijk een kaartenautomaat vernield hadden.

Omstreeks 23.15 uur kwam een melding binnen dat een groep van drie 15-jarige jongens, allemaal afkomstig uit Utrecht, een kaartenautomaat vernield hadden. Bij het ter plaatsen komen van de agenten sloegen de jongens op de vlucht en liepen langs het spoor in de richting van Maartensdijk. Tevens bleek dat op het stationterrein een auto door het drietal was opengebroken. Het drietal werd aan de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan aangehouden een meegenomen voor verhoor. Het drietal is voor onderzoek ingesloten.