KNHS


Paarden voor Paralympiërs gevonden
22 februari 2008
paarden paralympische spelen

KNHS- Dressuurstal Van Baalen en mevrouw van den Heuvel uit Erp hebben ieder een paard ter beschikking gesteld voor deelname aan de Paralympische Spelen van 2008 in Hong Kong. Tijdens de kadertraining op 17 februari zijn Rembrandt (Democraat x Wolfgang) en Sultano (Sultan x Roemer) 'formeel' aan de paralympische ploeg aangeboden.

Rembrandt heeft onder meer z'n sporen verdiend onder Marjolein Cho tot en met ZZ-licht niveau en in de juniorenklasse. Sultano is een voormalig NRPS dekhengst en werd door Petra van Esch uit Gemonde getraind en door haar in de Grand Prix uitgebracht.

"Ik was blij verrast met het aantal telefoontjes in reactie op onze oproep in het februari-nummer van Paardensport. En dat we hier vandaag deze beide paarden krijgen aangeboden is geweldig", aldus Diederik Wismeijer, bondscoach Aangepast sporten. Hij realiseert zich wel dat er de komende maanden flink getraind zal moeten worden, want ook al zijn het ervaren wedstrijdpaarden, paard en ruiter moeten tijd hebben om een aansprekende combinatie te gaan vormen. Eerste serieuze testcase wordt de Internationale Para Equestrian Dressuurwedstrijd CPEDI*** van 18 tot en met 20 april in het Belgische Moorsele.

Op de foto: Rembrandt (links) met Marlies van baalen (3e van links), Sultano (rechts) met Mw. v.d. Heuvel en Petra van Esch ( 2e en 3e van rechts)