Gemeente Tiel


Nieuwe bushokjes in Tiel

De komende tijd verdwijnen alle oude bushokjes in Tiel en worden vervangen door nieuwe eigentijdse abri's. Donderdag worden op de Veemarkt de drie abri's vervangen en vrijdag krijgen de haltes op de Wadenoijenlaan (bij de sporthal) en de J.M. den Uijllaan een nieuwe. Eind 2008 moeten alle oude bushokjes met het gele dak vervangen zijn.

In 2007 heeft de gemeente Tiel een nieuw 10-jarig contract afgesloten jaar met CBS Outdoor (voorheen Viacom). CBS Outdoor is eigenaar van alle abri's (bushokjes) in Tiel. Omdat deze abri's voor de gemeente Tiel gratis worden geleverd staat daar tegenover dat zij in de abri's (verlichte) reclame mogen voeren. Ook onderhouden zij de abri's.

Voor de nieuwe abri's is de keuze gevallen op de 'Aqui' abri. In het contract is een totale uitbreiding van 10 abri's opgenomen. Hiermee kunnen dan de zes Interliner abri's, op het station Tiel en de Veemarkt worden vervangen. Ook het station heeft drie extra abri's gekregen. De tiende abri moet nog een bestemming krijgen. In 2007 is een begin gemaakt met de vervanging. Zo staan er ondertussen al nieuwe abri's op het station in Tiel, nabij station Passewaaij (Reuchlinlaan) en op de Grotebrugse Grintweg.

Het eigentijdse design van de nieuwe abri, maakt de openbare ruimte wat moderner dan de oude. De kleur groen is op voorstel van Provincie Gelderland toegepast. Hiermee lopen we in de pas van de provincie. Zij wil voor heel Gelderland een eigen herkenbare lijn voor het busvervoer.

Laatst bijgewerkt: 21 februari 2008