Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 februari 2008

Dronken man in bezit van meerdere wapens

Almelo

Een 28-jarige Almeloer werd donderdagmiddag 21 februari dronken aangetroffen op de Sluiskade Zuidzijde in Almelo. Hij was in het bezit van meerdere wapens.

Donderdagmiddag 21 februari werd om ongeveer 16.00 uur in eerste instantie gemeld dat op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo een dronken persoon van zijn scooter was gevallen. Hij liep na zijn val met een knuppel te zwaaien . Op het moment dat de politiemensen ter plaatse kwamen was de man weer weggereden op zijn scooter. Even later werd gemeld dat op de Sluiskade Zuidzijde in Almelo een man op de grond lag die in het bezit was van een mes en een knuppel.

Op de Sluiskade Zuidzijde werd een 28-jarige Almeloer aangetroffen, liggend naast zijn scooter en naast zich een mes en een knuppel. Bleek te gaan om dezelfde persoon als die, die op de van Limpurgsingel ook al onderuit was gegaan. De 28-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.68 promille uitwees. In zijn fouillering werden ook nog een busje met traangas en een kleine hoeveelheid weed aangetroffen. Deze zijn samen met het mes en de knuppel inbeslaggenomen.

De 28-jarige is in de loop van de donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Vrijdagmorgen de 22e is hij na te zijn ontnuchterd afgehoord en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (08-022618)

Na vier en een half jaar alsnog aangehouden

Wierden

Een thans 23-jarige man uit Nijverdal is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht op 6 september 2003 te hebben ingebroken in een winkel aan de Tolgaarde in Wierden.

Op zaterdag 6 september 2003 werd er ingebroken in een winkel aan de Tolgaarde in Wierden. Een ruit werd destijds vernield en in de winkel werd een vitrinekast opengebroken en werden er meerdere sieraden meegenomen.

Een onderzoek werd ingesteld en n.a.v. aangetroffen DNA-sporen kon op donderdag 21 februari 2008 alsnog een thans 23-jarige man uit Nijverdal worden aangehouden. In de loop van de donderdag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Na verhoor wordt hij in de loop van vrijdag de 22e februari heengezonden en wordt proces-verbaal opgemaakt. (03-117595)

Aangehouden na vernielen meerdere fietsen

Hengelo

Op aanwijzen van getuigen konden vrijdagmorgen de 22e februari twee Hengeloërs worden aangehouden die ervan worden verdacht op het Stationsplein in Hengelo meerdere fietsen te hebben vernield.

Vrijdagmorgen 22 februari werd om ongeveer 03.35 uur door een getuige gemeld dat hij had gezien dat twee jongens op het Stationsplein in Hengelo fietsen vernielden en tegen abri's trapten. Dit werd ter plaatste door twee andere getuigen bevestigd. In totaal werden 47 fietsen liggend op de grond aangetroffen waarvan van een groot aantal wielen waren verbogen.

Na een kort onderzoek en op aanwijzen van de getuigen konden even later twee jongens, Hengeloërs van 18 en 22 jaar, worden aangehouden. Zij zijn aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (08-022791)

Na vernielen ruit aangehouden

Enschede

Twee Enschedeërs zijn vrijdagmorgen de 22e februari aangehouden nadat een getuige hen had vastgehouden omdat de twee een ruit hadden vernield.

Een 41-jarige Enschedeër hoorde vrijdagmorgen 22 februari om ongeveer 05.30 uur glasgerinkel op de Borneostraat in Enschede. Toen hij keek zag hij bij een leegstaand pand twee jongen wegrennen en was een ruit van het pand ingegooid. Hij sprong op zijn bromfiets en kon een eindje verderop de twee, Enschedeërs van 20 jaar, vastpakken en overdragen aan de politie die hij ondertussen had gebeld.

De beide 20-jarigen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. In de loop van vrijdag de 22e zijn beiden afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-022798)

Dronken automobilist op herhaling

Almelo

Vrijdagmorgen 22 februari werd een 33-jarige automobilist tot twee keer toe betrapt terwijl hij met de nodige alcohol op een auto bestuurde. De tweede keer negeerde hij daarbij ook het opgelegde rijverbod.

Vrijdagmorgen 22 februari om ongeveer 05.40 uur zagen politiemensen op de Peppelstraat in Almelo een automobilist rijden waarvan ze wisten dat deze eerder die nacht ook al was aangehouden terwijl hij onder invloed een auto bestuurde,. Hierbij was hem een rijverbod van 8 uur opgelegd. Bij het zien van de politiemensen probeerde de automobilist, een 33-jarige Almeloer, zich nog te verstoppen met zijn auto in een doodlopend straatje, maar e.e.a. werd gezien.

Hij werd opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.3 promille uitwees. Eerder die nacht, om ongeveer 01.30 uur, was de 33-jarige ook al rijdend aangetroffen op de Wondestraat in Almelo. Ook toen wees de ademanalyse 1.3 promille uit en werd hem een rijverbod opgelegd van 8 uur.

De nodige processen verbaal worden opgemaakt. (08-022799)

Drietal hennepkwekerijen opgerold

Enschede

In het kader van de reguliere taskforce van de gemeente Enschede, zijn donderdagmiddag en donderdagavond de 21e februari een drietal hennepplantages opgerold.

Omstreeks 15.00 uur werden in en bij een woning aan de Ribbeltsweg in Enschede meerdere zaken aangetroffen die verband houden met een hennepkwekerij. In een ruimte achter de woning werd een in werking zijnde plantage gevonden met ongeveer 250 planten. In een andere ruimte van de woning werd een zogenaamde kweekkast aangetroffen met daarin ruim 290 stekjes. Bovendien werd knipafval gevonden van eerdere oogsten. Daarnaast werd geconstateerd dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. De 27-jarige bewoner en eigenaar van de plantage is aangehouden.

Om ongeveer 18.40 uur werd een inval gedaan in een woning aan de Beukinkstraat in Enschede. In deze woning werd een grote hoeveelheid apparatuur aangetroffen voor een hennepplantage en resten van een gedane oogst. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt en is de 52-jarige bewoner / eigenaar aangehouden.

Aan de Emmastraat in Enschede werd om ongeveer 20.15 uur een woning bekeken op de aanwezigheid van een plantage. Hier werden ongeveer 65 planten aangetroffen en werd de 37-jarige bewoonster aangehouden.

In alledrie de gevallen is in opdracht van de officier van justitie alle apparatuur en aangetroffen planten en resten in beslag genomen en ondertussen vernietigd.

De drie aangehouden bewoners en eigenaren van de plantages zijn in de loop van de donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Na het afleggen van een verklaring zullen ze in de loop van vrijdag de 22e februari in vrijheid worden gesteld en wordt er proces-verbaal tegen hen opgemaakt.



Politie Twente