Siemens

Persbericht

0802.026

Windsor (GB), vrijdag 22 februari 2008

Gigaset Eco Visions

Nieuwe ideeën voor stijlvolle, milieuvriendelijke draadloze telefoons

Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) heeft tijdens de speciale persdagen in Windsor (Groot-Brittannië) de nieuwe concepttoestellen Gigaset Eco Visions gepresenteerd. Deze ontwerpen zijn kenmerkend voor de strategie van SHC om milieuvriendelijke producten met een stijlvolle vormgeving en van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen voor de gebruikers van de toekomst. Als vertegenwoordigers van de gehele reeks conceptproducten zijn als eerste de telefoons Solar en Leaf onthuld. Beide producten worden gekenmerkt door een oogstrelende vormgeving, hoogwaardige materialen, geavanceerde technologie en milieuvriendelijke productie.

De Gigaset Eco Visions-conceptmodellen komen voort uit de milieustrategie van SHC en laten zien dat eco-producten niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook in visueel opzicht voor consumenten heel aantrekkelijk kunnen zijn. Eco Vision geeft vooral een beeld van wat mogelijk is met een futuristische vormgeving en innovatieve techniek.

Milieu en techniek
De Gigaset Eco Visions "Leaf" en "Solar" zijn vervaardigd uit recyclebare grondstoffen als ecoplastic en liquid wood (vloeibaar hout). Het zonlicht wordt gebruikt als natuurlijke energiebron. Een zogenaamde eco-index beschrijft de bestanddelen van het toestel met betrekking tot de milieuvriendelijkheid ervan. Deze index vermeldt het percentage organisch materiaal, het aantal componenten, het energieverbruik, de emissies die vrijkomen bij gebruik en vervaardiging van de apparatuur en de recyclebaarheid van afzonderlijke producten.

Beide modellen zijn uitgerust met OLED-technologie (Organische Licht Emitterende Diode), die zorgt voor een extreem energiezuinig display met een zeer hoge beeldkwaliteit. OLEDs kunnen op vrijwel elk materiaal worden aangebracht (transparant of flexibel) en bieden de mogelijkheid om materialen als touchpad te gebruiken.

Als een groen blad
Samen met het basisstation heeft het concepttoestel Leaf, gericht op het middensegment, een unieke, natuurlijke vormgeving, geïnspireerd op een pas ontvouwen boomblad. De gebruikte eco plastics voelen heel prettig aan en zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Het onzichtbare OLED display ligt onder de lichtdoorlatende behuizing, waardoor het toestel een futuristische uitstraling krijgt.

Multifunctioneel en natuurlijk oplaadbaar
De high-end telefoon uit de nieuwe serie heet Solar, waarvan de behuizing volledig uit zonnecellen bestaat. De telefoon is dus niet afhankelijk van het lichtnet en wordt opgeladen door natuurlijk zonlicht. Dat is dan ook te zien aan de eco-index. Door het gebruik van zuivere en daardoor eenvoudig te scheiden materialen, zoals metaal, eco-plastic en glas is de Solar een uiterst geavanceerd product, zowel van binnen als van buiten. Het touchpad op basis van OLED-technologie zorgt ervoor dat het display van de Solar functieafhankelijk kan worden gebruikt. Dit betekent dat alleen die functies worden weergegeven die voor de toepassing op dat moment nodig zijn.
Beide concepten geven vorm aan de milieustrategie van SHC en voldoen aan alle ECO-DECT-criteria die ook in het huidige productaanbod worden toegepast. Hiertoe behoren displayoptimalisatie, een intelligent beheersysteem voor het opladen van de batterijen en de ECO-DECT-functies, die zorgen voor een lager stroomverbruik, langere standby- en spreektijden en verlaging van het zendvermogen.

Onze milieustrategie heeft onze ontwerpers geïnspireerd om een nieuwe generatie moderne, futuristische Gigaset-toestellen te ontwikkelen, die grensverleggend zijn ten aanzien van milieuvriendelijkheid, vormgeving en innovatie, aldus Jochen Eickholt, CEO van SHC. Eco Excellence maakt al geruime tijd deel uit van onze product- en bedrijfsstrategie. We zijn ervan overtuigd dat ook in de toekomst milieuvriendelijkheid een van de belangrijkste criteria zal zijn voor een goed product. De Gigaset Eco Visions vertegenwoordigen de volgende stap in dit proces.

In de loop van dit jaar zullen nog meer concepten uit de serie Eco Vision worden gepresenteerd.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG, gevestigd in München, is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van kwaliteitsproducten onder de merknaam Gigaset. Het productenspectrum omvat klassieke draadloze telefoontoestellen en draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste telefoonnet, alsmede Voice over IP-toestellen (VoIP), routers, gateways en software-oplossingen. Tot het portfolio behoren verder WIMAX-apparatuur en Home Media-producten, zoals digitale set-top-boxen. De onderneming is wereldwijd actief. Voornaamste productievestiging is Bocholt in Duitsland, waar de Gigaset-producten volgens de strengste kwaliteitsnormen en milieurichtlijnen worden ontwikkeld en vervaardigd.

Klik hier voor meer persinformatie, persfoto's, productbladen en achtergrondmateriaal

Klik hier voor meer informatie over Siemens Home and Office Communication Devices

Meer informatie voor de redactie:
Siemens Nederland N.V.
Josje Mosies
Telefoon: 06-21 20 35 97
E-mail: josje.mosies@siemens.com