Gemeente Hilversum

Inbreker in Hilversum Noord

22 februari 2008
Voormalig inbreker Evert Jansen, bekend van het AVRO programma 'De Inbreker', gaat de bewoners van Hilversum Noordoost begin maart tips geven om inbrekers buiten de deur te houden. Het bezoek maakt deel uit van de aanpak van wijkveiligheid in Hilversum Noordoost.

Wijkavond 4 maart
Alle bewoners van Hilversum Noordoost zijn welkom op de speciale wijkbijeenkomst over veiligheid in de wijk op dinsdag 4 maart 2008 (aanvang: 19.30 uur). Wethouder Jan Rensen opent deze wijkavond. In drie verschillende rondes kunnen de bewoners uit een groslijst van maatregelen de tien beste oplossingen kiezen voor de verbetering van de veiligheid in hun wijk. Uiteindelijk bepalen de bewoners de TOP TIEN van meest geschikte oplossingen. De wethouder maakt deze top 10 op het eind van de avond bekend.

Wijkveiligheid
In oktober 2007 zijn de voorbereidingen begonnen voor de wijkveiligheid in Noordoost (Erfgooiersbuurt, Plan Noord en Joh. Geradtswegbuurt). Uit de veiligheidsanalyse blijkt dat de bewoners zich over het algemeen veilig voelen in de buurt (95%). Maar er zijn ook zaken waar mensen last van hebben. Een werkgroep met vertegenwoordigers van allerlei betrokken organisaties hebben de problemen in kaart gebracht en mogelijke oplossingen bedacht. Uit een veiligheidsanalyse kwamen de volgende thema's naar voren; fietsdiefstal, woninginbraak, autokraak, vandalisme en overlast (burengerucht, overlast door jongeren, onbeschoft gedrag).