Waterschap Rivierenland

Waterschap reikt prijs uit aan schoolklas in Gorinchem

Heemraad Teus Kool van Waterschap Rivierenland reikte op donderdag 21 februari a.s. een cheque uit ter waarde van 500 euro aan klas 2H6 van Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Alle leerlingen uit klas 2H6 hebben meegedaan aan een onderzoek op internet van Waterschap Rivierenland naar de fietsroutes van middelbare scholieren in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Ze waren de klas met de hoogste respons (100%), en kunnen deze hoofdprijs besteden aan een klassenuitje. In totaal vulden 25% van alle middelbare scholieren uit het gebied de enquête op internet in.

Uitkomsten

Waterschap Rivierenland is blij met de gemiddelde respons van 25% en spreekt van een geslaagd onderzoek. Aan leerlingen werd gevraagd om aan te geven wat de route is die zij van huis naar school afleggen en welke knelpunten zij op hun schoolroute ervaren. Waterschap Rivierenland gaat de komende maanden alle gegevens analyseren. Waar mogelijk worden maatregelen uitgevoerd om de veiligheid van de fietsende scholieren te verbeteren.

Binnen de bebouwde kom

Het waterschap beheert echter alleen de wegen buiten de bebouwde kom in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Daarom speelt het waterschap de informatie van routes binnen de bebouwde kom door naar de verantwoordelijke gemeenten. Zij zullen in regionaal verband afspraken maken over de verbetering van de verkeersveiligheid voor scholieren in de regio. Daarbij wordt niet alleen naar infrastructuur gekeken, maar ook naar andere activiteiten op het gebied van educatie, voorlichting en handhaving.

I-pods

Om zoveel mogelijk leerlingen te stimuleren om mee te werken, verlootte het waterschap naast de hoofdprijs ook nog 3 I-pods onder individuele deelnemers. Deze 3 leerlingen krijgen hun I-pod thuisgestuurd.