Drie aanhoudingen voor vernielingen op Vogelplein Apeldoorn

Apeldoorn, 22-02-2008 o Twee Apeldoornse jongens van 17 jaar oud en een 23-jarige man uit Ugchelen zijn deze week aangehouden op verdenking van vernielingen en brandstichting in een als kantoor ingerichte hoekwoning aan het Vogelplein in Apeldoorn tijdens de jaarwisseling.

In de nacht van 31 december op 1 januari 2008 is er brand gesticht in de woning, die door diverse instanties wordt gebruikt als spreekuurlocatie. Verder zijn er diverse ruiten ingegooid, is het interieur vernield en deels ook op een brandstapel gegooid.

Dankzij intensief onderzoek van de wijkagent, in samenwerking met de gemeente en met behulp van diverse anonieme tips (binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem), zijn deze verdachten nu aangehouden.

De verdachten zijn uitgebreid verhoord over hun aandeel. De 23-jarige man wordt vandaag (vrijdag 22 februari) voorgeleid aan de Officier van Justitie. Ook één van de minderjarige jongens is afgelopen week voorgeleid aan de Officier van Justitie en vervolgens onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Tegen de andere 17-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt en ook hij is in vrijheid gesteld, in afwachting van de rechtszaak.