KNHS


Belangrijke mededeling voor bestuurders van regios en kringen 22 februari 2008

KNHS- Gezien diverse publicaties in de media waarin wordt vermeld dat met name springruiters de voorkeur geven aan een ander evenement deel te nemen dan aan de KNHS Indoorkampioenschappen wordt besturen verzocht leden uit de eigen Kring of Regio goed te informeren en te attenderen over het startverbod dat geldt wanneer een deelnemer afgevaardigd is tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen.

Door deelname aan de Regiokampioenschappen conformeert een deelnemer zich om vervolgens deel te nemen aan de KNHS Indoorkampioenschappen. Het aantal leden dat door de Regio afgevaardigd moet worden is opgenomen in een overzicht met een zogeheten verdeelsleutel per klasse (categorie ponys) per Regio.

Door de KNHS wordt gecontroleerd of leden die afgevaardigd zijn al dan niet deelnemen aan een andere wedstrijd dan het KNHS Indoorkampioenschap dat op diezelfde dag plaatsvindt.

Onderstaande bepaling is opgenomen in de vraagprogrammas van zowel de Regios als de KNHS met betrekking tot deelname aan de Regio- en KNHS kampioenschappen springen en dressuur:

3. Startverbod
Voor deelnemers, die zich tijdens de Regiokampioenschappen hebben gekwalificeerd voor de KNHS indoorkampioenschappen en door het Regiobestuur afgevaardigd worden, geldt op de datum van het betreffende KNHS kampioenschap een startverbod voor elke andere wedstrijd, behoudens overmachtsituaties, ter beoordeling van de KNHS. Wanneer achteraf blijkt dat een deelnemer op die dag aan een andere wedstrijd heeft deelgenomen, kan hiervan opgave worden gedaan bij de Aanklager van de KNHS.