Politie Rotterdam Rijnmond


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West heeft donderdagmiddag en -avond een verkeerscontrole gehouden op het Kleinpolderplein. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer onnodig links rijden, geen kinderzitje, niet handsfree bellen, door rood rijden, gebodsborden niet volgen en met te donkere ramen rijden. Tijdens de cotnrole werden 23 lesauto's en meerdere taxi's gecontroleerd waarbij geen enkele overtreding werd geconstateerd.


* MAN OP HETERDAAD BETRAPT TIJDENS INBRAAK

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben vrijdag in de vroege ochtenduren een 43-jarige Rotterdammer gearresteerd voor auto-inbraak. Rond half drie zat de verdachte in een auto geparkeerd aan de Mathenesserlaan en bekende aan de agenten dat de auto niet van hem was. De Rotterdammer had een tasje met een radio, carkit en 32 cd's. De man werd aangehouden.


* MAN GEARRESTEERD NA AANTREFFEN IMITATIEVUURWAPEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben in de nacht van donderdag op vrijdag, kort na middernacht, een 23-jarige Rotterdammer gearresteerd voor de Wet Wapens en Munitie. Agenten hielden de bestuurder van de scooter op de Maasboulevard staande toen zij zagen dat de scooter geen kentekenplaat had. Tijdens de controle bleek dat er een imitatievuurwapen, twee keukenmessen, een hamer en verdovende middelen in de scooter lagen opgeborgen. De verdachte werd gearresteerd.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 27-jarige Capellenaar is donderdagavond aangehouden nadat hij kort ervoor een 22-jarige stadsgenoot van zijn telefoon had beroofd. Het slachtoffer stond rond acht uur voor het ziekenhuis aan de Pr. Constantijnweg te bellen toen de verdachte aan kwam lopen. Het tweetal kreeg ruzie over een meisje waarna de verdachte de telefoon van het slachtoffer afpakte en ervandoor ging. De verdachte, die in de directe omgeving stond, is ingesloten voor nader verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS
OUDE NOORDEN - Een 49-jarige Rotterdammer is donderdagavond omstreeks half negen op de Bingenstraat aangehouden. Na onderzoek door surveillerende politieagenten bleek de man in het bezit van 22 bolletjes verdovende middelen, een zakje hennep en een brokje hash. Tevens bleek de man in het bezit van diverse mobiele telefoons. Ook deze zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.


* MEISJE KOMT TEN VAL
BERKEL EN RODENRIJS - Een 14-jarige meisje uit Berkel en Rodenrijs is donderdagmiddag op de Oostersingel ten val gekomen. Het slachtoffertje was in botsing gekomen met haar vriendinnetje, hierbij ten val gekomen. Als gevolg van deze val was haar schouder vermoedelijk uit de kom geraakt. Ze werd door personeel van de GGD overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van district Noord hield donderdagmiddag tussen half drie en vier uur op de Boterdorpseweg en de Noordeindseweg een verkeerscontrole. In totaal kregen 9 automobilisten een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen. Twee van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN KATENDRECHT

ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft donderdag een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Katendrecht. Tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds werden 14 auto's gecontroleerd en 20 personen op straat gefouilleerd. In beslag genomen zijn een ijzeren staaf en 3 zakmessen. Hiervan werd door de betrokkenen afstand gedaan.


* GEWAPENDE OVERVAL VIDEOTHEEK
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een gewapende overval op een videotheek aan de Ruigewaard. Twee gemaskerde mannen kwamen rond half negen de winkel in en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen. Het tweetal nam een geldbedrag mee en ging er op een scooter vandoor.


* DIEF AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Een 32-jarige Rotterdammer is donderdagavond in een thermen aan de Prins Beatrixlaan aangehouden. De man werd door de bedrijfsleider aangehouden nadat hij in diverse kluisjes had gekeken. Uit één van de kluisjes werd vervolgens een geldbedrag vermist. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* BRANDEN IN WONINGEN
VLAARDINGEN - In een woning aan de Lissabonweg werd donderdagavond een sterke rookontwikkeling waargenomen. Gealarmeerd brandweer- en politiepersoneel stelden rond half negen een onderzoek in. In de woning werd de 45-jarige bewoner aangetroffen en een brandende bananendoos. Vermoedelijk is de brand door een smeulende sigaret ontstaan. De man, die in de war was, werd door de politie opgevangen. Hij krijgt een hulptraject aangeboden. Rond kwart voor tien brak er eveneens brand uit in een woning aan de Kemperstraat. Hierbij kreeg de 73-jarige bewoonster last van ademhalingsmoeilijkheden, waarop zij werd overgebracht naar het Holy ziekenhuis. Uiteindelijk bleek de brand mee te vallen en gaf de brandweer de woning kort na de brand vrij. De brand was in de keuken ontstaan.


* GROTE BRAND IN WONING
ABBENBROEK - Donderdagavond rond half zes ontstond er brand op de zolderetage van een woning aan het Tuinpad. Hierbij raakte niemand gewond. De bewoners uit twee naastgelegen woningen werden geëvacueerd. De brandweer maakte grote brand, bluste de brand en gaf omstreeks kwart voor acht het sein brand meester. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand, die vermoedelijk door kortsluiting is ontstaan.


* SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN OMWONENDEN

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Magnoliastraat. Aanleiding van de controle waren klachten van omwonenden over te hoge rijsnelheden. Tussen kwart voor zeven en kwart voor acht zijn twee bestuurders gewaarschuwd omdat zij te hard reden, 36 km/uur en 38 km/uur in plaats van de toegestane '30'.


* BROMFIETSCONTROLE
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft donderdagmiddag 12 bekeuringen uitgeschreven tijdens een bromfietscontrole op het Bruggehoofd. Er werden 26 bromfietsen gecontroleerd waarna met name voor een te hoge constructiesnelheid werd bekeurd. Het kentekenbewijs van een bestuurder werd ingevorderd omdat de constructiesnelheid boven de 90 km/uur kwam.


* SCHOON, HEEL EN VEILIG
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten van het wijkteam Crooswijk hielden samen met personeel van het fietsteam, Stadstoezicht en de ROTEB, donderdag een actie. De actie was gericht om de leefbaarheid in de wijk te vergroten en de overlast terug te dringen. Door de politie zijn 42 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en kregen 11 eigenaren een bekeuring voor het fout aanbieden van huisvuil. Door de Roteb werden tientallen vuilniszakken afgevoerd en door personeel van Stadstoezicht werden een 90-tal meldingen gemaakt voor wegverzakkingen, kapotte verlichting en grofvuil rondom de afvalcontainers. Alleen samen kunnen we de wijk schoon, heel en veilig houden!


* TOEZICHT TIJDENS KOOPAVOND
SPIJKENISSE - Politiepersoneel heeft donderdagavond toezicht gehouden tijdens de koopavond in de Nieuwstraat. In totaal werden 8 mensen bekeurd voor onder meer alcohol drinken in het openbaar, afval op straat gooien en rijden over het voetgangersgebied.


* MEISJE AANGEHOUDEN NA VERNIELEN TELEFOONCEL

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid heeft donderdagmiddag een 13-jarig meisje uit Rotterdam aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde de vernieling waarop door de politie een onderzoek werd ingesteld. Dankzij de getuigenverklaring konden agenten het meisje op de Marentakstraat aanhouden. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
TARWEWIJK - Politiepersoneel hield samen met personeel van de verkeersdienst, de Gemeentebelasting- en de Rijksbelastingdienst donderdagmiddag en -avond tussen twee en half tien een ANPR-controle. De controle werd gehouden op de Mijnsherenlaan. In totaal werden 2923 auto's gescand. Dit leverde 112 'hits' op. Door politieagenten werden 12 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs, het rijden met een verlopen APK-keuring en het rijden met een defect remlicht. Ook werd ruim 4000 euro aan openstaande boetes geïnd Tevens bleken 2 bestuurders onder invloed van alcohol. Zij kregen een bekeuring. De Gemeentebelasting inde bijna 12.000 euro en legde op 7 auto's beslag. De Rijksbelastingdienst inde bijna 3000 euro en legde op 12 auto's beslag.


* WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
ZUIDWIJK/PENDRECHT - Oplettend winkelpersoneel van een drogisterij aan Plein 1953 zag donderdagmiddag dat er een winkeldiefstal werd gepleegd. Een vrouw nam diverse make-up spullen mee. Toen zij werd aangesproken ging zij ervandoor. Politieagenten hielden de vrouw, een 31-jarige uit Dronten, kort erna aan. In eerste instantie gaf de vrouw een valse naam op. Na onderzoek op het bureau bleek de vrouw een ongewenst vreemdeling te zijn waarna zij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Het totale bedrag van de gestolen goederen bleek bijna 450 euro.

hierbij door de Rotterdammer diverse kregen gestoken met een priem en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is inmiddels op het politiebureau in verzekering gesteld. De Rotterdammer kreeg divers harde klappen, mede tegen zijn hoofd. Hij is ter observatie opgenomen in het Erasmus MC. De recherche van district Oost zet het onderzoek voort.


* BESTEL AUTO GESTOLEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - De bestelauto van een 60-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag vanaf de Willem Ruyslaan gestolen. De man had de auto geparkeerd, met de sleutels erin. Hij moest rond kwart over vier, een bestelling afleveren. Hierbij bleef de laaddeur openstaan. Op het moment dat hij bij de auto weg was werd deze door een jongen meegenomen. De dief veroorzaakte op de kruising van de Lusthofstraat/Voorschoterlaan een aanrijding met een geparkeerde auto. Na onderzoek in de omgeving door gealarmeerd politiepersoneel werd de auto op de Oostzeedijk teruggevonden. Ook hier had een aanrijding met een geparkeerde auto plaatsgevonden. De recherche stelt een nader onderzoek in. drie negroïde mannen. Nadat was aangebeld en de deur werd geopend,

* JONGENS BEKENNEN MEERDERE DIEFSTALLEN NA AANHOUDING VOOR POGING

WONINGINBRAAK
(Zie ook persbericht 19 februari)
RIDDERKERK - De Rechter-Commissaris heeft donderdag een 16-jarige jongen uit Ridderkerk en een 17-jarige plaatsgenoot in bewaring gesteld.
Het tweetal werd maandagochtend op de Lorentzstraat gearresteerd na een poging inbraak in een woning en hebben na hun aanhouding meerdere zaken bekend. Maandagochtend rond negen uur werd het tweetal betrapt in een tuin toen zij keken of de deur van de woning en schuur aan de Lorentzstraat op slot zaten. Gealarmeerd politiepersoneel arresteerde de twee verdachten in de omgeving. Na onderzoek bleek dat uit een schuur van een nabijgelegen woning een fiets was weggenomen en dat in een andere tuin plotseling 4 fietsen stonden die daar niet thuis hoorden. Tijdens de verhoren bekenden de jongens dat zij de afgelopen weken enkele tientallen fietsen hadden weggenomen uit achtertuinen en schuurtjes in Ridderkerk die niet afgesloten waren. Ook had het tweetal gereedschap gestolen en waren ze al eerder betrapt door een bewoner tijdens een poging inbraak. De afdeling Jeugd van de recherche van het district Feijenoord-Ridderster zet het onderzoek voort.