Gemeente Valkenswaard


'Flesactie' op basisscholen

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard hebben besloten om deel te nemen aan de zogeheten 'flesactie' op basisscholen. De 'flesactie' vormt een onderdeel van het lopende regionale SRE-project 'Laat je niet flessen!', waar ook Valkenswaard aan deelneemt. "Een fantastisch project dat preventief bezig wil zijn met het bestrijden van alcoholgebruik door de jeugd", aldus wethouder M. Wijnen. Bij de flesactie wordt samengewerkt met Brabant Water.

De 'flesactie' houdt in dat er aan het einde van het schooljaar (in mei/juni 2008) bij de afsluitende activiteit/schoolmusical van groep 8 van alle regionale basisscholen waterflesjes worden uitgedeeld aan de ouders. De flesjes zijn voorzien van een toepasselijke slogan. Er hoort ook een folder bij. Op deze manier wordt het project nog eens nadrukkelijk onder de aandacht gebracht van de ouders. Alcoholpreventie past in het programma van de gemeente Valkenswaard, waarbij ook aandacht is voor drugspreventie. Daarnaast is er in het kader van de actie in Valkenswaard ook aandacht voor de verkoop van alcoholische dranken aan minderjarigen. Hiervoor worden steekproefsgewijs controles gedaan.

De Valkenswaardse basisscholen ontvangen één dezer dagen een brief van het college om hen te vragen medewerking te verlenen aan de Flesactie en om te inventariseren hoeveel actiematerialen zij nodig hebben en wanneer.