Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 22/02

BERGEN OP ZOOM, 22 februari 2008

Politie controleert inzittenden "slingerende" auto

OUD GASTEL - De politie heeft vanmorgen rond 02.30 uur op de Rijksweg A17 ter hoogte van Oud Gastel de inzittenden van een personenauto aangehouden. Tijdens de surveillance zagen de agenten een auto met drie inzittenden rijden over de Rijksweg. De auto reed met hoge snelheid richting Rotterdam. Het viel de agenten op dat het voertuig slingerend over de weg reed. De politie stelde een controle in en zag dat de bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Sprundel, wit poeder aan haar neus had en onduidelijk sprak. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat ze onder invloed van een stof verkeerde is ze aangehouden. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Halderberge en een 24-jarige man uit Klundert, konden zich niet legitimeren. Tijdens het ingestelde onderzoek in de auto troffen de agenten een flesje aan met daarin vermoedelijk GHB en twee zakjes met wit poeder, vermoedelijk speed. Op het bureau is van de vrouw zowel een bloedtest als een urinemonster afgenomen. Op het bureau verklaarde de vrouw dat het witte poeder op haar neus afkomstig was van een ijsje.

Politie treft heroïne en cocaïne aan in auto

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in de Langeveld twee mannen van 21 en 26 jaar, afkomstig uit Roosendaal en Oostende aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten controleerden tijdens de wijkdienst in de Langeveld een auto met daarin twee inzittenden. De auto kwam vanuit de Hofstraat. Doordat het tweetal zich in de auto vreemd gedroeg stelden de agenten in de auto een onderzoek in. In een pakje sigaretten trof de politie twee zakjes aan met daarin een witte (10 gram)en bruine stof (25 gram). Onderzoek wees uit dat het vermoedelijk om heroïne en cocaïne ging. De politie heeft vervolgens het tweetal aangehouden. Op het bureau is de man uit Roosendaal in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van dealen van verdovende middelen.

Oosterhouter vervoert lekkend motorblok

WOENSDRECHT - De politie heeft gistermiddag om 18.00 uur op de Rijksweg A4 ter hoogte van Woensdrecht een 48-jarige Oosterhouter aangehouden. Agenten assisteerden bij een verkeersongeval waarvan de 48-jarige verdachte een betrokkene was. De man reed als bestuurder van een auto met aanhangwagen over de Rijksweg A4. Hij kwam uit de richting van Brussel en was op weg naar Oosterhout. Tijdens de rit verloor de aanhangwagen een wiel. Dit wiel klapte vervolgens op een bedrijfsbus die achter de auto reed. Tijdens de bemiddeling zagen de agenten in de aanhangwagen een motorblok liggen. Onder de aanhangwagen troffen ze een plas olie aan. De bodem van de aanhangwagen was besmeurd met olie afkomstig uit het blok. De verdachte had geen voorziening getroffen voor het lekken van de olie. De politie heeft de man aangehouden voor het overtreden van de Wet Bodembescherming.

Wildplasser aanleiding tot tumult

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur in een woning in de wijk Hulsdonk een 29-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en vernieling. Het slachtoffer, een 48-jarige inwoner uit Roosendaal deed aangifte.

Het slachtoffer zag gistermiddag bij thuiskomst dat zijn 29-jarige buurman via de afrastering urineerde in zijn achtertuin. Het slachtoffer was het met deze actie niet eens en gooide een emmer water in de richting van de verdachte. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarop de verdachte een vloertegel en dakpannen gooide in de richting van zowel de 48-jarige man als zijn woning. Er ontstond schade aan de garagedeur, keukendeur en poortdeur.

Politie arresteert drie drugstoeristen

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag even na 16.00 uur in de Kloosterstraat drie Belgen van 21 en 24 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De politie controleerde het drietal nadat ze zich in de Kloosterstraat verdacht gedroegen. In de kleding trof de politie hennepbloemtoppen en hash aan. Op het bureau legden ze een bekennende verklaring af.

Fietser raakt gewond bij verkeersongeval

HALSTEREN - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de kruising Halsterseweg met de Randweg Noord raakte een 39-jarige inwoner uit Lepelstraat gewond. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis.

Een 35-jarige automobilist uit Halsteren reed met zijn auto over de Randweg West en reed in de richting van de kruising Halsterenweg met de Randweg Noord. Op het moment dat het verkeerslicht op rood sprong reed hij het kruispunt op. Tijdens het oprijden botste hij tegen het slachtoffer, die op dat moment met zijn fiets de Halsterseweg overstak. Ten gevolge van de aanrijding viel het slachtoffer op het wegdek.

Politie houdt broer aan na mishandeling

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmiddag om 12.45 uur in de Dr. Schaepmanlaan een 33-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige broer te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Vanmiddag sprak de verdachte zijn broer aan in een winkel in de Schaepmanlaan. Hij was het niet eens met het gegeven dat het slachtoffer enkele dagen geleden de politie in kennis had gesteld na een uit de hand gelopen ruzie. Tussen beide broers ontstond een woordenwisseling wat uitmonnde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht en poogde hem een koopstoot te geven. Het lukte het slachtoffer de kopstoot te ontwijken. Op het moment dat het slachtoffer de politie informeerde, gooide de verdachte een steen in de richting van het hoofd van het slachtoffer. De steen miste op een haar na doel.

Auteur: Desiree Brabers