Gemeente Deventer

nieuwe initiatieven

Wmo-beleid tot 2011 uitgestippeld: veel nieuwe initiatieven

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer heeft het Wmo-beleid voor de komende jaren opgesteld. In het beleidsplan Wmo 2008-2011 staat hoe de gemeente de Wet maatschappelijke ondersteuning vormgeeft. Onder het motto `Iedereen doet mee' gaat de gemeente zorg en welzijn bieden aan hulpbehoevende en kwetsbare burgers en sociale samenhang en leefbaarheid bevorderen. Het hoofddoel daarbij is uitsluiting van mensen voorkomen en deelname aan de samenleving bevorderen. Begin maart 2008 spreekt de raad zich uit over dit voornemen.

In december 2007 stelde het college de plannen al voorlopig vast en was het mogelijk om in te spreken op de plannen. Daarvan is gebruikgemaakt door enkele adviesorganen en instellingen in Deventer. De inspraakreacties hebben niet geleid tot aanpassingen in het beleidsplan. Wel bevatten ze nuttige informatie voor de uitwerking van de verdere uitvoeringsplannen.

Meedoen
De gemeente heeft het afgelopen jaar intensief samengewerkt met partijen in de zorg- en welzijnssector en de inwoners van de stad, de dorpen en het buitengebied. Het beleidsplan is tot stand gekomen door gemeenschappelijke inspanning van inwoners en professionals. De Wmo is een participatiewet. Meedoen staat niet alleen voor deelname van burgers aan de samenleving, maar ook voor inspraak en inbreng van burgers bij de ontwikkeling en uitvoering van het beleid.

Publicatiedatum: 22-2-2008
meedenken met de wmo

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 22 februari 2008