Persberichten 22/02 middag

Regio, 22-02-2008

Oegstgeest Woninginbraken In de avond van donderdag 21 of de nacht van vrijdag 22 februari is ingebroken in twee woningen aan het Martinus Houttuynhof. Bij beide woningen werden gaatjes geboord in het houtwerk van de achterdeur of van een keukenraam. Uit de woningen werden onder meer flatscreen televisies, een laptop en bankpassen gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Rijnsburg Kleding uit pand gestolen Donderdag 21 of vrijdagnacht 22 februari is ingebroken in een bedrijf aan de De Roysloot. Uit het pand werd een partij kleding gestolen. Vermoedelijk werd een garagedeur omhoog gewrikt om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leiderdorp Aanhoudingen na vernieling ruiten De politie heeft woensdag 20 en donderdag 21 februari na onderzoek drie Leiderdorpers van 15 en 16 (2) jaar aangehouden op verdenking van vernieling. De verdachten en andere jongeren zijn gehoord over de vernieling van een autoruit en een ruit van een woning op de Luykendreef. De vernielingen werden half januari dit jaar gepleegd. De twee 16 jarige verdachten bekenden tijdens de verhoren de ruiten te hebben ingegooid.

De jongeren behoorden tot een groepje jeugd die bij de Jongeren Ontmoetings Plaats(JOP) aan het Van Alphenplein tussen januari 2007 tot januari 2008 regelmatig voor overlast zorgden. Bij omwonenden gaf het gevoelens van onveiligheid. Om de overlast terug te dringen zijn sinds oktober vorig jaar door gemeente en politie diverse acties ingezet. De politie deed meerdere onderzoeken naar onder meer baldadigheid, vernielingen en mishandeling. De controle van de politie werd verscherpt en de groep jongeren werd in kaart gebracht. De gemeente vaardigde in november vorig jaar uit naam van de burgemeester Zonnevylle een verwijderingsbevel uit. Het verwijderingsbevel geldt in het gebied rondom het Van Alphenplein en geeft de politie de mogelijkheid overlast gevende jongeren per direct te verwijderen voor een periode van 48 uur. Politie en gemeente spraken daarnaast in december en januari achtereenvolgens met ouders en jongeren en omwonenden. De afgelopen maand is het gebied rustiger. De politie ziet de vernieling van de ruiten als een incident.

--- einde berichten ---