Ingezonden persbericht


Compuware benoemt Bob Paul tot President en Chief Operating Officer

Amsterdam, 22 februari 2008 - Compuware heeft Robert (Bob) C. Paul per 1 april 2008 gepromoveerd tot President en Chief Operating Officer. Paul vervulde dezelfde functie reeds eerder voor Compuware Covisint. Hij zal in zijn nieuwe functie direct rapporteren aan de voorzitter van de Raad van Commissarissen en CEO Peter Karmanos.

Bob Paul is verantwoordelijk voor het leiden van de wereldwijde activiteiten op het gebied van producten en diensten. Daarnaast zal hij een leidende rol vervullen in Compuware 2.0: het transformatieprogramma dat Compuware een nieuw gezicht in de markt moet gaan geven. Bovendien houdt hij zich bezig met een aantal andere belangrijke taken zoals productmanagement, marketing en communicatie, technische verkoopondersteuning en het werven van personeel, het bieden van trainingen en loopbaanontwikkelingen.

Tanya Heidelberg-Yopp is door Compuware aangesteld als vice-president en assistent voor de COO. Zij zal rechtstreeks rapporteren aan Paul. Daarnaast is ook David McGuffie benoemd voor de functie van President van Compuware Covisint. Hier wordt hij verantwoordelijk voor het versnellen van de omzetgroei van Covisint en gaat hij rapporteren aan Paul.

"Bob Paul zal zich binnen Compuware gaan richten op omzetgroei en winstverhoging", zegt Compuware's Chairman en CEO Peter Karmanos. "Daarnaast begint de wereldwijde uitrol van Compuware 2.0 bij de benoeming van Bob. Hij heeft de laatste maanden hard gewerkt aan een vliegende start voor Compuware 2.0. Het bestuur staat compleet achter zijn strategische visie voor de organisatie. Een van de eerste taken is dan ook om een organisatiestructuur op te zetten die overeenkomt met deze visie."

Bob Paul is in maart 2004 bij Compuware in dienst getreden via de overname van Covisint. Sinds die tijd heeft hij voor Covisint een omzetgroei en een belangrijke uitbreiding in diverse verticale industrieën weten te bewerkstelligen. Paul werkt al sinds oktober 2001 voor Covisint en heeft een belangrijke rol gespeeld in de recente successen van dit bedrijf.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

# # #

Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
+31 (0)6-24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl