NCRV

Het Derde Testament

Tweede serie van Het Derde Testament van start

Zondag 24 februari 2008

19.50 uur, Nederland 2

Op 24 februari start de NCRV een nieuwe reeks afleveringen van Het Derde Testament, een wekelijks reportage-programma waarin een eigentijds vervolg op de bijbel wordt 'geschreven'.

Ook in deze tweede reeks, die 14 afleveringen telt, kunnen mensen een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een nieuw testament. In de vorm van een verrassend initiatief, een opvallende visie of een rauwe aanklacht. De mooiste bijdrages uit de serie worden uiteindelijk gebundeld tot een echt Derde Testament.

Het Derde Testament laat zien hoe mensen anno 2008 bezig zijn met zingeving en geloof. Het programma heeft niet de pretentie een tweede Bijbel samen te stellen. Wel biedt Het Derde Testament een platform voor het toenemend aantal mensen dat inspiratie vindt in geloof en zingeving. Tweeduizend jaar na de vorming van de Bijbel met zân Eerste en Tweede Testament onderzoekt de NCRV in het programma hoe een Derde Testament er nu uit zou zien. Wat hebben mensen God te vertellen en wat zou God de mensheid te zeggen hebben?

Net als het Oude en het Nieuwe Testament biedt Het Derde Testament ruimte aan tegendraadse geluiden, kritische vragen en uitingen van onmacht.

Alle bijdrages worden verzameld op de bij het programma horende website www.derdetestament.nl. Op die site kunnen mensen ook zelf meewerken aan de vorming van het nieuwe Testament. De internet-bijdragen zijn deels ook weer in het tv-programma terug te zien.

De serie loopt tot en met 1 juni, op 4 mei is er geen uitzending.