Provincie Noord-Holland

Winterwandeling in en rond Wogmeer

12-2-2008

Op initiatief van de provincie Noord-Holland wordt op zondag 24 februari 2008 een speciale winterwandeling uitgezet in en rondom het Noord-Hollandse Wogmeer.

De route loopt voor een deel over het Noord-Hollandpad en voert de wandelaar langs het mooie Noord-Hollandse polderlandschap, langs weilanden en over oneffen grasdijken. De wandeling start en eindigt bij horecagelegenheid Het Wapen van Wogmeer in Wogmeer, waar de wandelroutekaart gratis verkrijgbaar is.

Aan de hand van de wandelroutekaart kunnen wandelaars kiezen uit een route van 4 of van 8 kilometer. De wandeling gaat voor een deel over de weg en voor een deel over onverharde paden en grasdijken. Wandelaars wordt daarom aangeraden stevige schoenen aan te trekken. De winterwandeling is niet geschikt voor wandelaars met honden, omdat voor een deel van het traject een hondenverbod geldt. Wandelaars kunnen de wandelroutekaart op zondag 24 februari vanaf 9.00 uur gratis ophalen bij Het Wapen van Wogmeer, Wogmeer 59 in Wogmeer-West.

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een 200 kilometer lange gemarkeerde langeafstandswandelroute, die loopt van Den Oever in het noorden naar Huizen in het zuiden van Noord-Holland. Het is een boeiende, afwisselende route die de wandelaar door de binnenlanden van de provincie voert. Veelal over onverharde wandelpaden, door boerenland, over hekken met opstapjes en langs kronkelende dijkjes. Het Noord-Hollandpad is ontwikkeld in opdracht van de provincie Noord-Holland en aangelegd door Recreatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en Bureau Lopende Zaken. Het onderhoud en beheer van het wandelpad wordt uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland. Wie meer wil weten over het Noord-Hollandpad of over de winterwandeling kan terecht op www.noordhollandpad.nl.

Kaartje winterwandeling (download)
Tekst winterwandeling (download)

Nieuwsredactie