Ingezonden persbericht


Filmreeks NICOLIGHT: Philadelphia

Zondag 24 februari in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht

In het kader van de maandelijkse filmreeks NICOLIGHT -vernoemd naar mede-initiatiefneemster Nicolien Hunsfeld (22 juni 1952 -10 december 2007) en voorheen WELLICHT-, wordt op zondag 24 februari om 13:30 uur de film Philadelphia vertoond.

Philadelphia

Een jonge advocaat is homoseksueel en AIDS-patiënt en wordt - wanneer een en ander bekend raakt - door het kantoor, waar hij werkt meteen de laan uitgestuurd. Officieel omdat hij te nonchalant een zaak zou hebben behandeld, maar de kijker weet wel beter. Hij roept de hulp in van de flamboyante zwarte pleiter en er komt een rechtszaak. Philadelphia is geregisseerd door Jonathan Demme met acteurs Tom Hanks, Denzel Washington en Roberta Maxwell.

Paula Post

De film is uitgekozen door Paula Post (47), een van de twaalf personen die centraal staan in het boek 'HELDEN - kanker en weer terug naar het normale leven'. In dit boek vertellen mensen die kanker hebben over de bijzondere manier waarop ze met hun ziekte omgaan.

Paula Post kreeg in 1995 borstkanker, haar rechterborst werd toen geamputeerd. Samen met Jeanette van Beveren heeft zij Lobstar opgericht, een kledinglijn voor vrouwen met één borst. Zoals Paula zegt: 'Ik ben vrouwelijker, met mijn ene borst. Met twee borsten was ik gewoon, maar nu met één borst ben ik bijzonder. Nee, ik heb absoluut niet voor kanker gekozen, maar het heeft me ook veel goeds gebracht. Van dat goede, daar geniet ik van'. Na afloop van de film vertelt Paula haar verhaal en is er de mogelijkheid om onder het genot van een kop thee met elkaar na te praten.

Filmreeks NICOLIGHT

De filmreeks NICOLIGHT, voorheen WELLICHT, wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday! Mayday!. Er worden themafilms vertoond over de zin en onzin van ziek zijn. NICOLIGHT is vernoemd naar mede-initiatiefneemster Nicolien Hunsfeld (22 juni 1952 - 10 december 2007).

Het festival is niet alleen bedoeld voor mensen die ziek zijn, maar ook voor gezonde mensen die positief willen omgaan met thema s als ziekte en sterven. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een kopje thee, na te praten in de gezellige ruimte Das Kabinett .

Zondag 24 februari, 13.30 uur

Entree: 7 euro

Reserveren: 030 - 2320450 (reserveren sterk aanbevolen!)

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht

Voor meer informatie zie ook:

www.mayday-mayday.nl en www.louishartloopercomplex.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht