Politie Haaglanden

persberichten 24 februari

Haaglanden, 24-02-2008

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een snackbar aan de Van Baerlestraat. Zaterdagavond 23 februari om 22.50 uur werd de 39-jarige beheerder overvallen door twee mannen die onder bedreiging van een wapen geld uit de kassa pakten en hierna de winkel weer verlieten. Van de verdachten is tot op heden een beperkt signalement bekend. Het gaat om twee mannen met een donkere huidskleur, lengte 1.80 meter en een mager postuur. Zij renden beiden weg in de richting van de Pieter Langedijkstraat. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Man verdrinkt in Zuiderpark
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar is zaterdagochtend om 01.00 uur verdronken in het Zuiderpark. De man verbleef in het park met een 18-jarige plaatsgenoot en kreeg met haar ruzie. Daarbij raakte de tas van de 18-jarige in het water. Toen de man voor haar in het water ging om de tas te halen, raakte hij vermoedelijk door de kou bevangen en verdween onder water. Politie en brandweer die op aanwijzingen van het 18-jarige meisje een onderzoek in stelden troffen korte tijd later de man aan. Hij bleek te zijn overleden.

Met wapens op stap
Den Haag Twee Hagenaars (27) werden zaterdag 23 februari kort na middernacht aangehouden nadat een getuige had gezien dat een van de twee mannen met een vuurwapen over de Ericalaan liep. De getuige meldde dat het tweetal in een auto vertrok in de richting van Rijksweg A4. Politieagenten zagen het tweetal rijden en hielden ze aan. In de auto troffen zij een nepvuurwapen aan (niet van echt te onderscheiden) en een busje traangas. De politie maakte proces-verbaal tegen het tweetal op. Bovendoen bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij blies 675 ugl.

Nepsieraden te koop
Den Haag / Kijkduin Vier personen (16-23) afkomstig uit Roemenië trachtten vrijdagavond 22 februari om 18.00 uur nepsieraden aan voorbijgangers aan de Oude Kustlijn te verkopen. Zij boden de sieraden aan voorbijgangers aan die echter de politie belden. Het viertal kon de spullen inleveren en kreeg het advies hun heil elders te zoeken.

Minderjarige met LCD-scherm
Den Haag De politie hield vrijdag 22 februari om 17.15 uur een 13-jarige Hagenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Joan Blasiusstraat. Een bewoonster bemerkte dat haar LCD-scherm weg was en ging zelf op onderzoek uit. Daarbij stuitte ze op het spoor van de 13-jarige. Nadat de politie was gebeld kwam de jongen zich melden. Op zijn kamer troffen de agenten het bewuste LCD-scherm aan. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Verkeerde keus
Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar koos zaterdag 23 februari om 05.30 uur de verkeerden. Hij zocht op het Plein ruzie met twee Hagenaars (22). De man schopte zonder enige aanleiding twee toevallig passerende voorbijgangers. Het bleken echter twee politieagenten te zijn die een avondje uit waren.Zij hielden de 27-jarige direct aan droegen hem over aan hun collegas die wel dienst hadden.

Glazenwasser ontdekt hennepkwekerij
Den Haag Politieagenten stuitten zaterdag 23 februari om 11.45 uur bij toeval op een hennepkwekerij. Een 27-jarige glazenwasser lapte de ramen van een net opgeleverd appartementencomplex aan de Caroline van Nassaustraat en drukte daarbij per ongeluk een raam open. In plaats van een de geur van een verse bak koffie rook de man een scherpe hennepgeur. Hij belde de politie die in de woning een hennepkwekerij met 725 planten aan trof. Alle planten en toebehoren werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de woning. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Trams botsten
Den Haag Twee trams botsten zondagochtend 24 februari kort na middernacht door nog onbekende oorzaak op de Middenweg op elkaar. Drie inzittenden werden ter plaatse door de GGD nagekeken. Een 17-jarige passagier uit Rijswijk werd met neklachten vervoerd naar een ziejkenhuis.

Jonge vandalen aangehouden
Den Haag Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zondag 24 februari om 01.35 uur op de Zuidlarenstraat drie jongeren (17-19) aanhouden. De getuige zag dat de jongeren vernielingen aanrichten aan twee autos en een prullenbak sloopten. Tevens bleek dat van een tandartsenpraktijk aan de Meppelweg ook de ramen waren ingeslagen. De politie zoekt of zij daar ook verantwoordelijk voor zijn.

Dronken automobilist (58) botst op politieauto
Wassenaar Een 58-jarige automobilist uit Den Haag botste vrijdagavond 22 februari om 22.30 uur op een politieauto. De man reed over Rijksweg N44 en werd door surveillerende politieagenten opgemerkt. Hij weigerde te stoppen waarna de agenten de weg ter hoogte van de afrit Leidschendam-Voorburg afgesloten. Hierbij botste de man op een politieauto. Agenten moesten de man uit de auto trekken omdat hij weigerde zelf uit te stappen. Aan het bureau blies de man 675 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal. De politieauto raakte bij de aanrijding licht beschadigd.

Ravage bij aanrijding
Rijswijk Een enorme ravage ontstond zaterdag 23 februari om 01:30 uur op de kruising met de Lindelaan en de Kerklaan. Twee personenautos botsten op elkaar en de brandweer en GGD moest drie inzittenden uit de beschadigde autos bevrijden. Drie personen (23-28) werden vervoerd naar een ziekenhuis met nekklachten.

Te hard over de snelweg
Leidschendam-Voorburg Een 51-jarige Voorburger reed zaterdag 23 februari om 14.00 uur te hard over Rijksweg A4. Agenten zagen dat de man met ruim 180 km/u over de snelweg reed. Hij kreeg een proces-verbaal.

Dagje vrij
Wateringen/Westland Een 20-jarige politieagent zag op zijn vrije dag dat een 36-jarige man uit Wateringen bij een supermarkt aan de Struyck van Bergenstraat met een volle tas de kassa passeerden zonder daarbij de inhoud van de tas af te rekenen. De man bedacht zich geen moment en sprak de man aan. Nadat hij zich bekend had gemaakt hield hij de man aan en droeg hem over aan zijn collegas. De man kreeg een proces-verbaal.

Agressieve jongen mishandeld plaatsgenoot
s-Gravenzande/Westland Een 17-jarige jongen uit Poeldijk mishandelde zaterdag 23 februari om 23.00 uur op de Diepenbrocklaan een 19-jarige plaatsgenoot. De jongen ging volledig door het lint en sloeg onder andere de 19-jarige. Politieagenten wisten de opgewonden jongen onder controle te brengen en hielden hem aan. Aan het bureau bleek dat een feestje bij een jongen in die straat een beetje uit de hand was gelopen met als gevolg de mishandelingen.

Zeven aanhoudingen na rijden onder invloed
Westland De politie hield in de nacht van 23 of 24 febrauri in totaal zeven bestuurders aan die te diep in het glaasje hadden gekeken. Met scores van 625 ugl, 720 ugl en 645 ugl was dat in deze gevallen dusdanig teveel dat de rijbewijzen van deze bestuurders werden ingevorderd. Twee bestuurders waren beginnend bestuurders. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). In alle gevallen werd proces-verbaal opgemaakt.

Gewapend op stap
Delft Een 43-jarige Delftenaar belandde zaterdag 23 februari om 04.00 uur in een politiecel. De man maakte amok bij een horecagelegenheid aan de Kromstraat. Agenten spraken de man aan en zagen dat hij iets weg stopte in zijn broekband. Dat iets bleek een fileermes te zijn. Hij moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Heterdaadje
Delft Surveillerende politieagenten betrapten zaterdag 23 februari om 02.30 uur aan het Edisonplein een 16-jarige Delftenaar op auto-inbraak. De jongen brak een auto open, vernielde vier ruiten en nam onder andere een navigatiesysteem mee. De agenten wisten de man direct aan te houden en sloten de man voor verhoor op.

Graffitispuiter betrapt
Delft Een 19-jarige Delftenaar kon zaterdag 23 februari om 04.00 uur niets anders doen dan te bekennen. Agenten betrapten twee mannen die graffiti aan het spuiten waren op het Oostplantsoen. De mannen wisten aanvankelijk te ontkomen door via een sloot aan de sterke arm te ontsnappen. Geruime tijd later zagen de agenten de 16-jarige lopen. Hij bleek nog de verf aan zijn handen te hebben. Bovendien was de man tot aan zijn knieën drijfnat. Hij kon in de cel zijn zonde overdenken. Zijn kompaan wist te ontkomen.

Verdachten mishandeling aangehouden
Delft De politie hield zaterdag 23 februari om 04.30 uur op de Markt twee Hagenaars (17-18) aan op verdenking van mishandeling. Het tweetal mishandelde een 22-jarige man uit Den Hoorn. Aan het bureau weigerde de 18-jarige de cel in te gaan en ging het gevecht met enkele agenten aan. Dat verloor de man op punten waarna hij alsnog voor verhoor werd ingesloten.

Mislukte oplichting
Delft twee Rotterdammers (21-26) liepen zaterdag 23 februari om 18.45 uur letterlijk tegen de lamp. Het tweetal nam bij een groot winkelbedrijf aan de Olaf Palmeweg een lamp mee en vulde onderweg de doos waarin de lamp zat met andere artikelen. Bij de kassa rekenden zij echter alleen de lamp af. Oplettende medewerkers van het filiaal doorzagen de truc en hielden het tweetal aan en droegen ze over aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Verkeersruzie kost 240 euro
Zoetermeer Een 63-jarige Zoetermeerder sloeg zaterdag 23 februari om 11.00 uur op de Van Leeuwenhoeklaan op het dak van een passerende auto. De man ergerde zich kennelijk aan de 23-jarige bestuurder omdat deze de rijbaan blokkeerde. Politieagenten hielden de 63-jarige aan. Hij kreeg een bekeuring van 240 euro waarna hij weer mocht gaan.

Met vals geld op zak
Zoetermeer Twee mannen (17 en 23) trachtten vrijdag 22 februari om 17.00 uur met vals geld te betalen bij een supermarkt aan het Samanthagang. De caissière ontdekte dat de bankbiljetten allemaal dezelfde serienummers hadden en belde de politie. Die wist het tweetal op de Florasingel uit een stadbus te halen. De 23-jarige kon na verhoor weer naar huis. Hij had niets met de zaak te maken. De 17-jarige werd ingesloten voor nader verhoor.

Jonge vandalen aangehouden
Zoetermeer Vier jongeren (17-18) belandden zaterdag 23 februari om 04.00 uur in de cel. Dankzij oplettende getuigen wist de politie het viertal aan te houden nadat zij op het Burgemeester Wegstapelplein vernielingen aanrichtten aan het openbaar groen en enkele fietsen. Zij mochten in de cel hun zonden overdenken.