Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van spoor van vernielingen


Publicatiedatum: 24-2-2008 16:02:19

RENKUM - De Renkumse politie is naarstig op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord van een spoor van vernielingen in het dorp. Zo werden in het weekend van zondag 17 op maandag 18 februari een tiental auto's en meerdere woningen beklad met verf. Dat gebeurde onder meer op de Esdoorndreef, Akkersdreef, de Beemd, Hicksweg en Klein Amerikaweg. Ook werden een school en een sportcomplex aan de Bram Streeflandweg beklad met graffiti. Daarbij valt het woord "THANK" meermalen op. Wie er achter de vernielingen zit is volgens de Renkumse politie onduidelijk, een buurtonderzoek leverde tot dusver geen resultaat op. Om die reden roept de politie dan ook getuigen op te reageren. De Renkumse politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Tips kunt u ook kwijt via e-mail naar de wijkagent albert.scholten@gelderland-midden.politie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel opgepakt na besmeuren stadsmuur Wageningen
Publicatiedatum: 24-2-2008 15:52:02

WAGENINGEN - Een zeventienjarig meisje en een twintigjarige man, beiden uit Wageningen, zijn zaterdagochtend vroeg op de Nudestraat in hun woonplaats door de politie opgepakt wegens het besmeuren van een historische stadsmuur met graffiti. Getuigen zagen het rond half vijf gebeuren en waarschuwden de politie. Die trof het stel kort na de melding bij de stadsmuur aan met verfvlekken aan handen en kleding. Ook bleken beiden enkele spuitbussen met verf bij zich te hebben. De twee bekenden de muur beklad te hebben en toonden zich bereid de schade te vergoeden. Het stel is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-026362)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling moeder

Publicatiedatum: 24-2-2008 15:51:12

DOORWERTH - Een 28-jarige man uit Enschede is vrijdagavond door de politie aangehouden wegens mishandeling van zijn moeder, een 60-jarige vrouw uit Doorwerth. De zoon was op bezoek bij zijn moeder en zou haar tijdens een ruzie de keel dicht hebben geknepen en geslagen. Het slachtoffer wist zich te verweren en vluchtte haar woning uit, waarna ze bij de buren de politie waarschuwde. Agenten troffen de man nog in de woning aan, waar ook enkele vernielingen bleken te zijn aangericht. De Enschedeër is voor onderzoek in verzekering gesteld. Door de Doorwerthse is aangifte gedaan.
(08-026170)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse (85) haalt buit terug bij zakkenrollers
Publicatiedatum: 24-2-2008 15:50:38

WAGENINGEN - Een 85-jarige vrouw uit Wageningen heeft vrijdag haar portemonnee zelf teruggehaald nadat ze was bestolen door zakkenrollers. Volgens het slachtoffer was ze op het Olympiaplein bestolen van haar portemonnee. Toen ze iets voelde zag ze achter zich een man staan die haar portemonnee onder zijn arm geklemd hield. De vrouw griste de buit onder zijn arm weg, waarna de man de benen nam. De politie heeft later nog een 38-jarige man en een 37-jarige vrouw met Roemeense nationaliteit aangehouden als verdachten. Zij voldeden weliswaar aan de door het slachtoffer opgegeven persoonsbeschrijvingen maar ontkenden iets met de zaak te maken te hebben. Aangezien er geen getuigen waren van het voorval zijn de twee na verhoor wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.
(08-025954)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---