Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/2)

TILBURG, 24 februari 2008

Slechts één aanhouding tijdens horecatoezicht

TILBURG: Hoewel er veel publiek op straat was, beleefden de agenten belast met het horecatoezicht in Tilburg zaterdagavond en de daarop volgende nacht een rustige dienst met weinig incidenten. Er werd alleen op de Spoorlaan een 30-jarige veelpleger aangehouden ter zake fietsdiefstal. Wel werd vijf keer een ambulance gevraagd o.a. omdat een uitgaander onwel geworden was en vanwege iemand die zijn been gebroken had.

Een medewerker belast met het cameratoezicht zag dat een man op de Spoorlaan onder de overkapping het slot van een fiets forceerde en daarmee wegreed. De dief werd vervolgens door agenten omstreeks 02.20 uur aangehouden. Op de plaats waar de fiets had gestaan, werd een groen kettingslot aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee arrestaties voor poging autodiefstal

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de Baden Powellaan twee Tilburgse mannen van 19 en 24 jaar aangehouden die verdacht worden van de poging tot diefstal van een auto. Een getuige meldde de politie dat twee knapen kennelijk probeerden een dooverbinding te maken in een auto die geparkeerd stond bij een flat aan het Kwendelhof. De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en trof het duo op de Baden Powellaan aan. Zij werden op basis van de opgegeven signalementen aangehouden en ingesloten. Op de bedoelde parkeerplaats stond inderdaad een auto met verse schade. Het slot van het linkervoorportier was geforceerd en de bedrading onder de stuurkolom was zichtbaar.

Jongens aangehouden voor vernieling c.q poging tot inbraak

TILBURG: Gisteravond zijn twee Tilburgse jongens, broers van 16 en 17 jaar aangehouden omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij een poging tot inbraak danwel vernieling van een woning aan de Kruidenlaan. De bewoner meldde de politie omstreeks 19.30 uur dat hij bij thuiskomst via de keukendeur, zag dat er een grote groep jongens voor de voordeur stond. Door enkele jongeren werd er tegen zijn deur ingetrapt. Hij deed de voordeur open en zag twee jongens staan, met daarachter op afstand nog andere knullen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en arresteerde de twee broertjes op basis van het door de bewoner verstrekte signalement. De jongens ontkennen betrokken te zijn geweest. Zij zijn vanmiddag weer vrijgelaten.

Auteur: Willem van Hooijdonk