Drenthe College


Description: Door vele investeringen in industriële installaties in het noorden van Nederland, is er hier meer behoefte aan vakpersoneel. Hertel, een internationale industriële dienstverlener, is om die reden op 21 februari een eigen isolatieopleiding gestart in samenwerking met o.a. het Drenthe College. De 15 deelnemers aan deze opleiding wonen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, waren voorheen werkloos en zijn enthousiast om aan de slag te gaan.

Startpagina

Vakmanschap vindt zijn weg bij Hertel

Door vele investeringen in industriële installaties in het noorden van Nederland, is er hier meer behoefte aan vakpersoneel. Hertel, een internationale industriële dienstverlener, is om die reden op 21 februari een eigen isolatieopleiding gestart in samenwerking met o.a. het Drenthe College. De 15 deelnemers aan deze opleiding wonen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, waren voorheen werkloos en zijn enthousiast om aan de slag te gaan.

Met een door de branche erkende opleiding in huis wordt de drempel om een opleiding te volgen verlaagd. De eerste drie maanden bestaan uit praktijklessen in de Hertel werkplaats in Drachten. Op deze manier wordt direct kennisgemaakt met de organisatie en het isolatiewerk zelf. De deelnemers voelen zich op deze manier sneller thuis. Na de drie maanden durende basisopleiding volgt een werk-leertraject van 12 maanden, waarbij de leerlingen eens per week een dag naar school gaan. Tijdens de basisopleiding wordt hun uitkering behouden. Na deze periode treden zij in dienst bij Hertel. Het doel is deelnemers na het behalen van alle modules een vast contract aan te bieden.

Met dit initiatief stemt Hertel haar vraag op het aanbod in de markt af. Mensen die nu nog zonder baan zitten, krijgen de kans weer aan het werk te gaan en zich verder te ontwikkelen. Het opleidingstraject is samengesteld om met name de allochtone werkzoekende op te leiden tot isolatiemonteur. Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met gemeentelijke instanties, brancheorganisatie OOI, het Drenthe College en CWIs uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Deze samenwerking is zo succesvol gebleken dat ook in de tweede helft van 2008 een opleidingstraject wordt opgezet. Voor vakdisciplines als conservering wordt een vergelijkbaar traject ontwikkeld.

Over Hertel
Hertel, opgericht in 1895, is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw, het onderhoud, modificeren en ontmantelen van installaties en fabrieken in de (petro) chemische- , energie- , proces- en afvalindustrie. Daarnaast levert Hertel gespecialiseerde producten en diensten aan de nucleaire, maritieme, offshore en defensie-industrie. Door deze unieke combinatie van diensten is Hertel in staat haar opdrachtgevers gedurende de gehele 'life cycle' van hun installaties optimaal te bedienen. Wereldwijd werken er meer dan 7000 professionals, die samen verantwoordelijk zijn voor een jaaromzet van ca. 700 mio. Training en ontwikkeling van medewerkers staan centraal binnen Hertel, dat zich officieel Investor in People mag noemen.