Gemeente Laarbeek


Speelvoorzieningen in Laarbeek aangepast

Renovatie en vernieuwing in de speeltuinen

LAARBEEK - In het najaar van 2007 heeft de gemeente Laarbeek een krediet van 200.000 vrijgemaakt voor de renovatie van bestaande speelplekken in Laarbeek. Dit bedrag wordt niet al-leen besteed aan het vervangen van speeltoestellen die in slechte staat verkeren, maar ook aan het plaatsen van nieuwe speeltoestellen.

In sommige gevallen zal een speeltoestel één op één vervangen worden door een nieuw exemplaar. Dit betreft meestal een toestel dat na jaren van speelplezier is afgeschreven, maar op een locatie staat waar nog wel veel gespeeld wordt. Op deze locaties wordt een nieuw toestel geplaatst om het speelplezier van de kinderen de komende jaren te garanderen.

Daarnaast heeft de gemeente Laarbeek in een aantal gevallen ontwerpopdrachten geplaatst. De plannen van verschillende aannemers worden samen met een afvaardiging van de buurt bekeken. Het plan dat in de ogen van de bewoners het leukste is, wordt uiteindelijk uitgevoerd. De jeugdgemeenteraad van Laarbeek heeft al bij één van deze opdrachten meegekeken en de voorkeur uitgesproken voor een van de plannen. Als gevolg daarvan worden binnenkort de speelplekken aan De Ploeg in Lieshout, de Langeakker en het Blauwe Schutplein in Aarle-Rixtel opgeknapt.

De buurt doet mee
Ten slotte is er nog een aantal projecten waarbij de buurt betrokken wordt bij zowel het opstellen van de opdracht als het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo heeft in 2007 de gemeente Laarbeek samen met buurtvereniging Oranjeplein het speelterrein op het Oranjeplein in Mariahout aangepakt. Deze wordt half mei officieel geopend. Dankzij de actieve inbreng van de buurtvereniging is de speelplek weer helemaal opgeknapt en up-to-date gebracht met nieuwe speeltoestellen. Op locaties zoals de Lage Heesweg en Tuinstraat in Beek en Donk en de Ruitjensakker in Lieshout zullen soortgelijke projecten opgestart worden.

In publicaties in de Laarbeeker zullen wij u de komende maanden op de hoogte houden van de voortgang van de verschillende speelvoorzieningsprojecten.

klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws