Gemeente Lansingerland


Gemeente Lansingerland stelt Mobiliteitsplan op Gemeente Lansingerland stelt Mobiliteitsplan op

Lansingerland is een dynamische omgeving, waarin de komende 10 tot 15 jaar zowel nieuwe infrastructuur is gepland als uitbreiding van woningbouw, bedrijvigheid en glastuinbouw. Dit vraagt om een integraal verkeer- en vervoerbeleid tot 2020.

De voorheen afzonderlijke gemeenten kenden ieder hun eigen verkeer- en vervoerbeleid.

Het nieuwe plan wordt een integraal Mobiliteitsplan waarin het verkeer- en vervoerbeleid van de gemeente voor de korte, de middellange en de lange termijn wordt beschreven. In het beleid wordt voortgebouwd op de verschillende visies en beleidsplannen en wordt rekening gehouden met de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen en regionale wegenprojecten. In dit plan worden reacties en opmerkingen van burgers en belanghebbenden meegenomen. Het eindresultaat is een bestuurlijk vastgesteld driedelig Mobiliteitsplan bestaande uit een vervoersvisie, een bereikbaarheidsvisie en een uitvoeringsplan.

In de Vervoersvisie wordt aandacht besteed aan de verkeersveiligheid, de leefkwaliteit, ketenmobiliteit (bijv. P&R), openbaar vervoer en mobiliteitsmanagement voor alle vervoerswijzen (fiets, openbaar vervoer en auto) binnen de gemeente. Daarnaast wordt het parkeren behandeld in de vervoersvisie.

In de Bereikbaarheidsvisie wordt gekeken naar de bereikbaarheid van de gemeente Lansingerland voor de verschillende vervoerswijzen. Hierbij wordt zowel naar de bereikbaarheid binnen de gemeente gekeken als naar de bereikbaarheid vanuit en naar de gemeente.

Het Uitvoeringsplan is een vertaling van bovenstaande visies in maatregelen. Daarnaast worden de toekomstige studieprojecten opgenomen in het programma. In het uitvoeringsprogramma wordt voor alle genoemde maatregelen aangegeven wanneer deze op de planning staan, wat de kosten zijn en of er eventuele subsidiemogelijkheden zijn.

Betrokkenheid burgers en belanghebbenden

De gemeente Lansingerland hecht veel waarde aan de betrokkenheid van de inwoners en belanghebbenden in haar gemeente. Tijdens het proces dat leidt tot het uiteindelijke Mobiliteitsplan, is er de gelegenheid om informatie en reactie te leveren over het project. Ook wordt er een klankbordgroep samengesteld, waarin diverse bewonersgroepen en belangenorganisaties vertegenwoordigd zijn.

Gemeentelijke website en Gemeentenieuws in Heraut

Via de gemeentelijke website en de Gemeentepagina in de Heraut wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken rondom het Mobiliteitsplan waarbij het project op de gemeentelijke website wat uitgebreider wordt toegelicht. Tijdens het gehele traject wordt de website met regelmatig voorzien van nieuwe informatie.

Voor meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Abels van de gemeente Lansingerland, telefoon (010) 800 45 82.

Informatieavond Mobiliteitsplan

Op donderdag 6 maart organiseert de gemeente van 20.00 tot 22.00 uur de eerste inloopavond over het Mobiliteitsplan in zalencentrum Rehoboth in Berkel en Rodenrijs, Wilhelminastraat 2. De avond ziet er als volgt uit:

19.45 uur: zaal open;

20.00 uur: gemeenschappelijke deel, waarin wethouder Hans de Rijke (Verkeer & Vervoer) uitleg geeft over het hoe en waarom van het Mobiliteitplan. Tevens zal hij ingaan op de procedure en planning naar de totstandkoming van het Mobiliteitsplan;

20.30 uur: inloopmarkt, waar u persoonlijk aan medewerkers van de gemeente en van adviesbureau Goudappel Coffeng vragen kunt stellen en uw ideeën en opmerkingen kenbaar kunt maken;

22.00 uur: sluiting.

Naast persoonlijk contact kunt u op deze avond uw opmerkingen ook op reactieformulieren kenbaar maken. De formulieren kunnen op de avond zelf worden ingeleverd of kunnen worden verzonden aan Gemeente Lansingerland, t.a.v. de heer W. Abels, Antwoordnummer 15016, 2650 VH Berkel en Rodenrijs (tot en met 21 maart 2008).