Politie Hollands Midden Politie vordert dertien rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend dertien rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Het merendeel van deze invorderingen vonden plaats in Leiden. Daar hield het politieteam Leiden - Zuid in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden in avond/nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari een gerichte alcoholcontrole. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden werd vrijdag 22 februari rond 23.10 uur op de Lammenschansweg een 44 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 870 ug/l. Diezelfde avond rond 21.00 uur werd op de Tomatenstraat een 42 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Hij kwam tot 925 ug/l. Tien minuten eerder werd op de Lammenschansweg een 35 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse-uitslag was 770 ug/l.

Zaterdag 23 februari werd rond 02.40 uur op de Hoge Rijndijk een 30 jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 705 ug/l. Het was de derde keer voor de man. In 2005 werd hij twee keer betrapt op het rijden onder invloed. De uitslagen van de ademanalyses toen waren 990 en 660 ug/l. Die nacht rond 00.10 uur werd op de Vondellaan een 29 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 790 ug/l. Gelijk werd daar ook nog een tweede bromfietser aangehouden. Deze 34 jarige man uit leiden kwam als beginnend bestuurder tot 550 ug/l.

Op zondag 24 februari rond 01.45 uur, reed een 57 jarige vrouw uit Leiden op de Stevenshofdreef met haar auto tegen een boom. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie liet daar een bloedproef van haar afnemen in verband met het bestaan van verdenkingen op het rijden onder invloed.

In Ter Aar hield de politie maandag 25 februari rond 03.50 uur op de Westkanaalweg een 50 jarige automobilist zonder bekende woon- of verblijfplaats aan. Met zijn auto had hij schade gereden ondermeer aan een ruit van een garagebedrijf. De uitslag van de ademanalyse van de man was 880 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 23 februari rond 04.45 uur op de Ruisdaelstraat een 20 jarige automobilist uit Nieuwkoop aangehouden. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hem wordt weigering ten laste gelegd. Zondag 24 februari rond 00.45 uur werd aan het Polderpeil een 45 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 675 ug/l.

In Gouda hield de politie zondag 24 februari rond 02.30 uur op Klein Amerika een 20 jarige beginnend bestuurder uit Waddinxveen aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 525 ug/l.

In Lekkerkerk werd vrijdag 22 februari rond 22.45 uur op de Kerkweg een 45 jarige automobilist uit Lekkerkerk aangehouden. Hij kwam tot 580 ug/l.

In Krimpen aan den IJssel hield de politie maandag 25 februari rond 01.50 uur op de C.G. Roosweg een 16 jarige bromfietser uit Krimpen aan den IJssel aan. Ook hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 420 ug/l. De politie heeft het bromfietsrijbewijs van hem ingenomen.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog vijftien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Leiden (5x), Oude Wetering, Nieuwkoop (2x), Boskoop, Bodegraven, Zevenhuizen, Waddinxveen (3x) en Krimpen aan de Lek.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Lisse Insluiper aangehouden

Een 38 jarige Hagenaar had op maandag 25 februari, rond het middaguur, kans gezien om uit een kantoorpand aan de Heereweg drie laptops weg te nemen. Hij was echter gezien door een medewerker van het bedrijf die de verdachte zag wegrijden in een auto. De medewerker noteerde het kentekennummer en type en kleur auto waarin de verdachte reed en gaf dit door aan de politie. De gegevens werd via de meldkamer doorgegeven aan agenten in de buurt. Een motoragent meldde even later dat hij de verdachte auto had gezien, waarop de aanhouding kon worden voorbereid. De verdachte is op de Wijngaardenlaan in Voorschoten aangehouden en is op het politiebureau ingesloten. De laptops die nog in zijn bezit waren gaan terug naar de rechtmatige eigenaren.

Leiden Politie verdachte aan na inbreken in auto

De politie heeft zaterdagnacht 23 februari, rond 02.50 uur, een 35 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto aan de Vestwal. De eigenaar van de auto werd door een klap die vanaf buiten kwam wakker en keek door het raam. Hij zag tot zijn verbazing dat er een man, al schreeuwend, in zijn auto zat en belde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en konden de verdachte aanhouden. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en gehoord. In zijn fouillering werden wikkels cocaïne aangetroffen en hij bleek onder invloed van de harddrugs te zijn. De harddrugs werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Getuigen gezocht van aanrijding

De politie vraagt getuigen van een aanrijding op de Churchilllaan zich te melden bij de politie via 0900-8844. Op maandag 25 februari, rond 13.00 uur, vond namelijk op deze laan een aanrijding plaats tussen twee auto's. De mogelijke veroorzaker van de aanrijding is zonder zich bekend te maken doorgereden.

Een 31 jarige automobiliste uit Alphen aan den rijn stond voor rood licht te wachten op de kruising van de Churchilllaan met de Haagweg toen achterop een groengekleurde auto klapte. De auto van de Alphense raakte beschadigd. Na de aanrijding reed de bestuurder van de groene auto door. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder van de groene auto en vraagt getuigen die de aanrijding hebben gezien of meer kunnen vertellen over de groene auto zich te melden bij de politie van Leiden.

Leiden Getuigen van aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een automobilist. Deze vond plaats op zaterdag 16 februari, omstreeks 13.40 uur, op het Truus Wijsmullerpad ter hoogte van het buurtcentrum Stevenshof.

De fietser, een 46 jarige Leidenaar, werd aangereden door de bestuurder van een blauwe Opel Astra. De fiets kwam onder de auto terecht en raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto is bekend, maar omdat de oorzaak van de aanrijding nog onduidelijk is, is de politie een onderzoek gestart. De politie vraagt getuigen van deze aanrijding contact op te nemen met het politiewijkbureau in de Stevenshof, via 0900-8844.

Gouda Inbraak gebouw van de scouting

De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak bij de Scouting aan het Verkennerspad in Gouda. De inbraak heeft in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari plaatsgevonden. Via een ruit wisten de dader(s) het pand binnen te dringen. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Reeuwijk Politie onderzoekt tasjesroof

De politie onderzoekt een tasjesroof die plaatsvond op de Roland Holstlaan. Een 53 jarige vrouw uit Reeuwijk fietste zondag 24 februari, rond 18.20 uur, over de Roland Holstlaan in richting van Reeuwijk toen een jongen uit haar fietstas haar handtas weggriste. De jongen heeft daarvoor de fietstas moeten openen. De jongen sprong daarna bij een iemand anders achterop de fiets, samen fietsten zij weg in de richting van de Breevaart. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal.

Zwammerdam Diefstal auto's en motorfiets

In de avond van zaterdag 23 of de nacht van zondag 24 februari is ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Men heeft een raam open gewrikt om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden er sleutels van twee auto's en de sleutel van een motor gevonden. Deze voertuigen, een BMW Alpina, een Nissan Navara en een MV Agusta, zijn vervolgens door de dieven meegenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844

--- einde berichten ---