Ingezonden persbericht


DEADLINE INZENDING DE LUIS 23 MAART 2008

Wie maakte Het Beste Interview van 2007?

Welk interview ontroerde, gaf inzicht, was ontluisterend of riep verontwaardiging op? Wat was kortom het beste interview van afgelopen jaar? Journalisten en hoofdredacties van kranten, tijdschriften, websites, radio- en televisieprogramma's worden uitgenodigd hun beste werk in te sturen voor De Luis, de prijs voor Het Beste Interview.

De inzendingtermijn voor De Luis sluit op 23 maart, de uitslag wordt op 24 april bekendgemaakt. De interviews worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit: Jellie Brouwer (NPS/Kunststof), Dick Hofland (GPD), Twan Huys (NOVA), Theo Dersjant (Fontys Hogeschool Journalistiek), Steffie Kouters (Volkskrant Magazine) en Catherine Keyl.

Steffie Kouters won vorig jaar De Luis voor haar interview met Louis van Gaal. Haar artikel werd gekozen uit een totaal van 67 ingezonden vraaggesprekken van de hand van 45 veelal ervaren journalisten.

De maker van het beste interview ontvangt een bronzen luis van kunstenaar Jaap Hartman en krijgt een plek op de Walk of Winners voor de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. De Tilburgse journalistenopleiding heeft De Luis ingesteld om het interview te eren en te bewaken.

Naast de nationale luis zal een prijs worden toegekend aan het beste door een student gemaakte interview. De winnaar ontvangt eveneens een bronzen kunstwerk en mag een interview maken voor Het Gesprek. Alle studenten journalistiek kunnen naar de prijs meedingen.

Inzendingen voor De Luis kunnen tot 23 maart in zesvoud worden gestuurd naar:

Jury 'De Luis'
t.a.v. Fontys Hogeschool Journalistiek
Postbus 90906
5000 GH TILBURG

Voor meer informatie over inzenden: www.deluis.nl.

///// EINDE BERICHT /////



Ingezonden persbericht