Gemeente Delft

De gemeente Delft en Verwelius projectontwikkeling uit Amsterdam hebben vandaag een belangrijke mijlpaal voor de Delftse stadsuitbreiding Harnaschpolder bereikt. Zij ondertekenden een ontwikkelingsovereenkomst voor de bouw van 238 woningen in deelgebied 1. De bouw van deze 158 eengezinswoningen en 80 appartementen start in het derde kwartaal van dit jaar. Voor de zomer gaan de eerste eengezinswoningen in verkoop.

De 80 appartementen en 158 twee-onder-één-kapwoningen en rijwoningen worden gebouwd in deelgebied 1; ten westen van de Dijkshoornseweg.

De woningen worden onder een opvallende en moderne architectuur gebouwd en zijn ontworpen door 01-10 architecten uit Rotterdam. Alle woningen zijn gesitueerd rondom en nabij het centraal gelegen, groene en waterrijke wijkpark. Een deel van de woningen heeft een achtertuin grenzend aan het water. De meeste woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein. De twee-onder-één-kapwoningen worden vanaf circa ¤ 450.000 aangeboden en dee rijwoningen vanaf circa ¤ 300.000.

De 80 appartementen worden in twee appartementencomplexen ondergebracht. Alle appartementen krijgen een eigen parkeerplaats.

Harnaschpolder Delft wordt een waterrijke, groene woonwijk met circa 1.300 nieuwe woningen, op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Verschillende ontwikkelaars bouwen hier de komende jaren een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes in verschillende prijsklassen. Naast de circa 1.300 woningen komt er een brede school met kinderdagverblijf en een woonzorgzone. De eerste woningen zijn in december 2007 in de verkoop gegaan. Na de zomer van 2008 wordt de eerste paal geslagen. Meer informatie over Harnaschpolder Delft staat op de website: www.wonentussendeschatten.nl.