Groeiend momentum voor Trade2O, de nieuwe transactiedienst van EquiLend

25/02/2008 08:05

PR Newswire

NEW YORK, February 25 /PRNewswire/ --
EquiLend heeft gemeld dat het momentum voor Trade2O, de nieuwste transactiedienst van het bedrijf, aanzienlijk aan het groeien is in de VS en Japan. Van de 47 institutionele klanten van EquiLend zijn er nu heel wat die gebruikmaken van Trade2O, in plaats van de telefoon of andere handmatige methoden, voor hun dagelijkse leen- en uitleenactiviteiten.

Trade2O is een eenvoudige en snelle methode voor traders om te onderhandelen en overeen te komen over de transactievoorwaarden voor internationale aandelen en vastrentende effecten, en om ze direct te verwerken via een eigen systeem. "Trade2O is een nieuw programma en helpt Northern Trust om haar strategisch doel, automatisering en efficiëntie bij transacties, te verwezenlijken. Het programma wordt heel snel een integraal onderdeel van onze transactietechnologie. Het staat ons toe handmatige activiteiten te automatiseren en onze bestaande directe verwerkingscapaciteit optimaal te benutten", aldus Jeff Benner, hoofd North American Trading bij The Northern Trust Company.

"Wij zijn erg gelukkig dat wij met Trade2O precies kunnen inspelen op de wensen van de markt. Wij willen van Trade2O een missiekritiek onderdeel maken van de dag van een trader. In antwoord op de vraag van onze klanten, zijn wij van plan om begin april bijkomende transactieschermen beschikbaar te stellen", zei Brian P. Lamb, CEO van EquiLend.

Over EquiLend
EquiLend is een toonaangevende leverancier van makelaarsoplossingen voor de sector van financiering in de effectenhandel. EquiLend heeft een revolutie teweeggebracht in de directe verwerking door gebruik te maken van gemeenschappelijke, op normen gebaseerde protocollen en infrastructuur voor automatisering van voordien handmatige bedrijfsprocessen. Het EquiLend-platform, dat wordt gebruikt door kredietnemers en -verstrekkers uit de hele wereld, verhoogt de efficiëntie en zorgt voor toegang tot aanvullende liquiditeit. De complete oplossingen van EquiLend verminderen het risico van mogelijke fouten en maken onderhoud van dure point-to-point-verbindingen overbodig. De oplossingen bestaan uit beschikbaarheid, AutoBorrow, Trade2O, EquiLend AuctionPort(SM), contractvergelijking, marktprijsvergelijking, rendement, terugnames, vergelijking van facturering en levering, vergelijking van gevorderde dividenden en Agent Lender Disclosure (ALD).

www.equilend.com

Website: http://www.equilend.com

Michelle Lindenberger van EquiLend, +1-212-901-2224, of michelle.lindenberger@equilend.com