Ingezonden persbericht


Persbericht, 25 februari 2008

Waarderingsprijs Rotterdamse Museumnacht krijgt jongerenvariant

Vooruitlopend op Rotterdam European Youth Capital (REYC) 2009 geeft de Rotterdamse Museumnacht jongeren de kans om het Museumnachtaanbod langs de `jongerenmeetlat' te leggen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de organisatie van REYC 2009. De visie van de jongeren is ondergebracht als aparte categorie binnen de waarderingsprijs `De Nieuwe Maan' waarbij een onafhankelijke vakjury de deelnemers beoordeelt op originaliteit, creativiteit en de wijze waarop zij met hun programma de Museumnacht een kwaliteitsimpuls weten te geven. Voor de jongerenvariant geldt natuurlijk als belangrijkste criterium de mate waarin een deelnemer het jonge publiek bereikt. Daarvoor worden tijdens de nacht zogenoemde Dynamic Duo's ingezet.

Dynamic Duo's
De missie van REYC 2009 is het versterken van Rotterdam als stad die op vele terreinen duurzaam aantrekkelijk is voor jongeren en die ruimte biedt voor de ontplooiing van talenten. Een van de terreinen binnen deze missie is kunst en cultuur. Als voorproefje op 2009 zullen jongeren daarom tijdens de Rotterdamse Museumnacht alvast dynamische duo's vormen met vooraanstaande Rotterdammers (zoals raadsleden) en samen op pad gaan om het aanbod van de Museumnacht vanuit het jongerenperspectief te bekijken. Hierdoor worden jongeren actief betrokken bij het culturele aanbod van de stad en krijgen vooraanstaande Rotterdammers inzicht in de wijze waarop jongeren de culturele instellingen zien en ervaren.

De Nieuwe Maan
De waarderingsprijs de Nieuwe Maan is in het leven geroepen door de Stichting Rotterdamse Museumnacht met als doel musea, galeries en andere instellingen te stimuleren het publiek een unieke belevenis te bezorgen tijdens de Nacht. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën; categorie musea, categorie galeries en overige instellingen en als derde, nieuwe categorie de jongerenvariant van de Nieuwe Maan.

Noot aan de redactie,