Gemeente Anna Paulowna

Overheid.nl

Geen ereplaatsen voor Polderse streetdancers

Basisschool De Meerkoet uit Kolhorn levert het beste Streetdanceteam uit de kop van Noord-Holland. In de spannende finale werd De Zandhope ('t Zand) 2e en de 3e plek was voor de Alvitlo uit Hippolytushoef. Voor streetdancers uit de gemeente Anna Paulowna was de stap naar het podium net iets te hoog.

Hoog niveau
Woensdag 20 februari organiseerde Sportservice Schagen de finale van het Streetdance Kampioenschap. Uit twee voorrondes waren de beste teams, afkomstig van groep (7)/8 van basisscholen uit Niedorp, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna, Zijpe, Harenkarspel en Schagen, geselecteerd voor de finale. Het team van de Meerkoet uit Dirkshorn werd door de jury tot Streetdance Kampioen van 2008 uitgeroepen.

Onder grote publieke belangstelling ging om half twee in sporthal de Multitreffer in t Zand de finale van het Streetdance Kampioenschap 2008 van start. Vol spanning zaten 15 finalisten te wachten tot ze eindelijk hun danskunsten mochten vertonen. De Julianaschool uit Schagen had de eer om het kampioenschap te openen waarmee de toon voor de wedstrijd gezet was. Het niveau van de dansen was erg hoog en de vakkundige jury had het er dan ook erg moeilijk mee.

Dansvoorstelling

Juryberaard leverde de volgende einduitslag op: Op de derde plaats eindigde het team van de Alvitlo uit Hippolytushoef. De tweede plaats was voor de Zandhope uit t Zand. Streetdance Kampioen 2008 werd basisschool de Meerkoet uit Dirkshorn. Behalve een prachtige beker heeft de Meerkoet de eer om mee te dansen in de dansvoorstelling van Balletstudio Chantal. Deze voorstelling vindt plaats in Schouwburg de Kampagne in Den Helder op 21 juni 2008.

Tijdens de pauze werden er twee dansdemonstraties gegeven. Een demonstratie werd verzorgd door Carmelita Pankras namens haar dansschool uit Stroet, de andere door Laura, Giomar en Daphne van dansschool BlackG uit Anna Paulowna. Het publiek heeft kunnen genieten van prachtige dansen.

Volgend jaar weer

Vanwege het grote succes en enthousiasme van de kinderen is Sportservice Schagen voornemens ook in 2009 weer een Streetdance Kampioenschap te organiseren. Voor meer informatie over het Streetdance Kampioenschap kan contact worden opgenomen met Mathijs van de Beek van Sportservice Schagen, (0224) 214 774.