Ingezonden persbericht


Datum


21 februari 2008

Krappe arbeidsmarkt vraagt om gezamenlijke actie

CWI zet in op branchegerichte actieweken

CWI gaat samen met UWV, gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra de aandacht van werkzoekenden vestigen op vacatures en scholingsmogelijkheden in branches die met tekorten kampen. Tussen 25 februari en 9 mei 2008 stellen de samenwerkende partijen wekelijks een nieuwe branche centraal, te beginnen met de horeca. De Brancheweken richten zich onder meer op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals 45-plussers en langdurig werklozen. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan.

Tijdens de Brancheweken worden er op diverse CWI's activiteiten georganiseerd om vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen. Het gaat hier onder meer om banenmarkten, branchedagen, workshops, bedrijfsbezoeken en 'speedmeets' tussen werkgevers en werkzoekenden. De branches waar de actie zich de komende weken op gaat richten zijn: horeca, bouw, techniek, productie & industrie, transport & logistiek, beveiliging, bewaking & geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening, ambachten, detailhandel en zorg.

De eerste brancheweek - van 25 tot en met 29 februari - staat in het teken van de horeca. De horeca kampt met een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel. Daarnaast is er veel vraag naar laaggeschoolde medewerkers, bijvoorbeeld in de fastfoodsector.

Een greep uit de activiteiten tijdens de aankomende brancheweek Horeca Op maandag 25 februari organiseren de gezamenlijke Zuidlimburgse vestigingen tussen 10.00 tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst voor werkgevers. Deze vindt plaats in hotel Walram in Valkenburg a/d Geul. Koninklijk Horeca Nederland zal de bijeenkomst openen. Aan het woord komen o.a. CWI Juridische zaken, Eures, Werkplein Zuid Limburg en het Arcus college.

In Parkhotel Rooding in Valkenburg a/d Geul wordt op 26 februari van 13.30 tot 16.00 uur een speedmeet (versneld solliciteren) georganiseerd met een 20-tal werkgevers en ongeveer 50 werkzoekenden.

Op donderdag 29 februari is er in Maastricht een Prachtwijken-banenmarkt met workshops voor de werkzoekenden.

In Waalwijk bedienen de werkzoekenden de werkgevers tijdens een lunchbijeenkomst in De Overlaat op 26 februari van 12.30 tot 14.00 uur.

CWI Venlo gaat met een groep werkzoekenden naar diverse horecagelegenheden in het centrum voor een kijkje in de keuken en voor een directe kennismaking met de branche en de werkgevers.

De Tilburgse CWI beursvloer staat in het teken van drank en spijs. Er is vooral aandacht zijn voor de werkgevers van restaurants, cafés, fastfoodketens en cateraars. Er wordt een speedmeet georganiseerd en er kunnen competentietesten gedaan worden.

CWI Eindhoven (Werkplein Mercado) organiseert voor werkzoekenden op 26 februari een middag waarop diverse horeca-werkgevers zich presenteren; er is dan mogelijkheid om direct te solliciteren. Op 28 februari zal de middag in het teken staan van lerend werken. Hierbij worden ook opleidingsinstituten uitgenodigd.

CWI 's-Hertogenbosch (entreon) organiseert dinsdag 26 februari tussen 13.00 - 16.00 uur een oriëntatie banenmarkt voor iedereen die wil leren en werken in de Horeca.

Op www.werk.nl is een overzicht te vinden van de activiteiten die plaatsvinden in de CWI-vestigingen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht