Gemeente Nijmegen

Nijmegen opent jongerenwebsite

21/02/2008

Nijmeegse jongeren die op zoek zijn naar informatie over bijvoorbeeld werken, wonen, seks, uitgaan, geld of verslavingen kunnen vanaf 25 februari terecht op jongin.nijmegen.nl. De gemeente Nijmegen wil met deze website op een toegankelijke manier informatie voor jongeren aanbieden. Het is de bedoeling de site op termijn ook in te zetten om jongerenparticipatie in het gemeentelijk beleid en de politiek te stimuleren.

Jongin.nijmegen.nl richt zich op de jeugd tussen de 12 en 23 jaar en biedt toegankelijke informatie gekoppeld aan lokale en landelijke adressen. De website maakt onder meer gebruik van de uitgebreide sociale kaart G!DS van de Nederlandse Vereniging van Openbare Bibliotheken. In de sociale kaart staan landelijke, regionale en lokale adressen en websites overzichtelijk bij elkaar. Op de site kunnen jongeren bovendien ervaringen delen met elkaar. Daarnaast zijn er extra's zoals fotoboeken van feesten uit de buurt of op scholen, een lokale agenda en nieuwtjes uit Nijmegen en omgeving die interessant zijn voor jongeren.

De site is ontwikkeld door Spectrum en Kuseema in samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen. De gemeente en diverse instellingen als Tandem, NIM en GGD leveren informatie aan voor de site. De Openbare Bibliotheek Nijmegen coördineert de dagelijkse redactie en verzorgt het beheer. Nijmeegse jongeren vormen de redactie.

Wethouder Lenie Scholten lanceert samen met scholieren op maandag 25 februari om 12.25 uur de site tijdens een bijeenkomst op het Karel de Grote College. Zij geeft dan ook het startsein voor een promotieweek voor jongin.nijmegen.nl langs Nijmeegse middelbare scholen. Dinsdag wordt de site gepresenteerd op het Kandinsky College, woensdag op het Citadel College, donderdag op het Dominicus College en vrijdag is het SSgN aan de beurt.

Voor de redactie:
U bent tussen 12.25 en 13.00 uur van harte welkom bij de presentatie van jongin.nijmegen.nl op het Karel de Grote College aan de Wilhelminasingel 13-15 in Nijmegen. Vooraf graag aanmelden bij de afdeling Persvoorlichting van de gemeente Nijmegen, 024-3292380.