PvdA Rotterdam


Ledenbijeenkomst over de toon van het debat

Ma 11 Feb 2008 - PvdA Centrum en Delfshaven

Op woensdag 27 februari organiseren de onderafdelingen Centrum, Delfshaven en Noord een ledenbijeenkomst over de toon van het publieke debat. De avond wordt gehouden in het NIVON-gebouw aan de Dirk Smitstraat 76 in Rotterdam en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Het kan niemand zijn ontgaan. Sinds september 2001 is Nederland in verwarring. De moorden op Fortuyn en Van Gogh, de politieke aardverschuivingen van de laatste jaren, de nukken en grillen van Verdonk en Wilders, et cetera, lijkt niks meer hetzelfde in (politiek) Nederland. In de politiek wordt steeds minder een blad voor de mond genomen, alles mag en moet gezegd worden, want het is oude politiek om de problemen die er zijn weg niet te benoemen maar weg te moffelen. Gerespecteerde politici zeggen dingen die je nog niet zo lang geleden extreem rechts genoemd zou hebben.
Komen we weer tot bedaren of moeten we er rekening mee houden dat het taalgebruik in de politieke arena definitief dat van de straat is geworden? Moeten we ons zorgen maken over een tweedeling in de stad, die tussen wij en zij?
Over onder andere deze vragen gaat het op de ledenbijeenkomst van 27 februari.

Aan de discussie nemen deel:
Samira Bouchibti, tweede kamerlid PvdA
Piet Boekhoud, bestuursvoorzitter Albeda College Peter van Heemst, fractievoorzitter PvdA
Ibrahim Spalburg, voorzitter Stichting Platform Islamitische Organisaties Rotterdam
Bert Kuipers, pastor Laurenspastoraat (vanaf 21.00 uur)

De discussie staat onder leiding van Maarten Bouwhuis.

We hopen u te ontmoeten op woensdag 27 februari!

Namens de voorbereidingsgroep:
Ricardo Lima Pires, Jeroen Meijdam, Wouter Scheffer, Mohamed El Hachmioui, Josien Gorkink