Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 februari 2008

Verteltheater Niels Holgersson speelt Michiel de Ruyter: Willen is Kunnen!!!

Woensdag 27 februari om 14.30 uur speelt Peter van Pagée van Verteltheater Niels Holgersson de sterren van de hemel in de Refter van het Stedelijk Museum. Het stuk Willen in Kunnen! vertelt over de jonge jaren van de bekendste zeeheld in de Nederlandse geschiedenis: Michiel de Ruyter. De voorstelling sluit aan bij het Michiel de Ruyterjaar en bestemd is voor jonge mensen van 10 tot 15 jaar, maar is ook heel geschikt als familievoorstelling.

Michiel de Ruyter: Willen is Kunnen!!!
"Hé Michiel! Vervelend ventje! Ik weet het zeker: Als jij naar zee gaat, zal niemand ooit nog iets van jou horen!" is de openingszin van de voorstelling over het leven in de tijd van Michiel de Ruyter. Geen gemakkelijke tijd. Een tijd van grote gevaren: oorlogen, kapers, ziekten en natuurgeweld. Een tijd waar vreselijke zaken zich afspelen op de schepen die de wereldzeeën bevaren. Al die duizenden schepen met al die zeelieden die onder leiding van hun kapitein proberen succesvolle tochten te maken. Michiel Adriaanszoon was één van hen. Waarom was Michiel eigenlijk zo bijzonder? Een vertelvoorstelling waar de geschiedenis van ons land en de grote rol die Michiel de Ruyter daarin heeft gespeeld, tot leven wordt gebracht.

Verteltheater Niels Holgersson
Verteltheater Niels Holgersson verzorgt jaarlijks zo'n 200 vertelvoorstellingen voor groepen van alle leeftijden. Luisteraars hangen aan de lippen van verteller Peter Pagée wanneer hij put uit het rijke repertoire van oude en moderne sprookjes, mythen, sagen en legenden en de wereldliteratuur. In een simpel décor van achterdoek, een stoel, een paar stenen, wat houtblokken of een mand leidt Pagée zijn publiek mee naar andere tijden en culturen.

Gesloten museum is niet dicht
Michiel de Ruyter: Willen is Kunnen! is onderdeel van 'Gesloten museum is niet dicht', een uitgebreid activiteitenprogramma tijdens de verbouwing van het Stedelijk Museum: www.stedelijkmuseumzutphen.nl

Stedelijk Museum Zutphen, Rozengracht 3,
Woensdag 27 februari om 14.30 uur
Toegang gratis, maar aanmelden is aan te bevelen. Dat kan telefonisch op nummer 0575-516878 of door een emailbericht te sturen naar stedelijkemusea@zutphen.nl. Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Frederieke Jeletich, projectmedewerker pr, (06-21632067, post@cultuurproject.nl)

Stedelijk Museum Zutphen
Postbus 4131
7200 BC Zutphen


---- --