Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Documentaire 'Klein gebaar, groot geluk' op dvd verkrijgbaar Eerste prijs rebusactie uitgereikt

Naomi's moeder heeft last van psychoses. Daan's moeder is manisch-depressief en Andrea's moeder is verslaafd aan alcohol. In Nederland groeien zo'n 1,6 miljoen kinderen op met ouders met psychische of verslavingsproblematiek. Deze kinderen worden thuis geconfronteerd met de problemen van de mensen waar ze het meest van houden. Daarmee lopen ze grote kans zelf ook in problemen te komen.

Op 3 maart 2008 verschijnt dankzij een financiële bijdrage van Kinderpostzegels de documentaire 'Klein gebaar, groot geluk' op dvd. De documentaire bestaat uit de portretten van Naomi (19), Daan (11) en Andrea (17). Het verhaal laat zien hoe mensen uit de directe omgeving, zoals familie, vrienden, buren, met kleine dingen iets kunnen betekenen voor een kind. Gewone dingen en afleiding zijn voor deze kinderen van onschatbare waarde. Op het moment zelf, maar ook in preventief opzicht. Zo wordt een klein gebaar een groot geluk.

'Klein gebaar, groot geluk' werd door Ingrid Ligtermoet ontwikkeld en door Clé Jansen geregisseerd, bestaat uit een dvd plus handleiding en is te bestellen bij www.swpbook.com/1088.