Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Koos de Ronde versterkt vierspan

27/02/2008

Ermelo, 27 februari 2008
A-kaderlid Koos de Ronde (Zwartewaal) heeft onlangs het voormalige vierspan van de Australische topmenner Boyd Exell gekocht om zijn span te versterken voor het WK vierspannen in Beesd van 3 tot en met 7 september 2008. Het gaat om vijf ervaren paarden.

De Ronde was op zoek naar vervanging voor een van de voorpaarden van zijn dressuurspan toen hij werd getipt: "De sponsor van de Spaanse menner die het span twee jaar geleden kocht van Exell is overgestapt naar het sponsoren van de springsport. Zodoende kwam het complete span te koop. Ik was eigenlijk op zoek naar één paard, maar de kans om zo'n compleet en ervaren span aan te schaffen, krijg ik nooit meer." De vier KWPN-paarden en een Ierse ruin staan sinds begin februari op stal bij De Ronde. "Ik heb een heel goed span," legt de 31-jarige menner zijn aanschaf uit, "maar er kan altijd iets gebeuren met de paarden en deze vijf zijn zo ervaren en hebben steeds bewezen de druk en het niveau van de top-vierspansport aan te kunnen. Ik weet niet of ik ze alle vijf ga gebruiken, maar het idee dat ik ze in kan zetten is al een heel fijn gevoel."
Boyd Exell won met een aantal paarden uit dit span de prestigieuze vierspanwedstrijd in Aken in 2003. Van de vijf toppers heeft de Ierse ruin Diplomat de meeste ervaring. De 16-jarige routinier liep al diverse Wereldkampioenschappen in zowel enkel-,twee-als vierspan. De overige paarden variëren in de leeftijd van tien tot veertien jaar. "Ik heb absoluut geen garantie dat ik net zo veel successen behaal met dit span als Exell, maar mijn vierspan kan alleen maar beter worden met deze paarden."
Koos De Ronde heeft momenteel de beschikking over 11 WK-gekwalificeerde paarden voor zijn wedstrijd vierspan.

Bron: KNHS/CVT

Koos de Ronde is blij met zijn nieuwe aanwinsten