Politie Groningen

Woensdag 27 februari 2008

Provincie Groningen, 27-02-2008

Veendam: getuigen gezocht van brandje in winkel

In een kledingzaak in de Winkler Prinspassage in Veendam heeft dinsdagmiddag omstreeks 12.50 uur een aantal kledingstukken kort vlam gevat. Door kordaat optreden van een onbekende vrouw werd erger voorkomen. De vrouw zag dat een aantal kledingstukken in brand stond en gooide de kleding naar buiten. Daar werd de kleding geblust. Het is niet bekend wie deze alerte klant is, maar de politie komt graag met deze vrouw in contact. Op het moment dat deze vrouw de winkel binnenkwam, rende een onbekend persoon naar buiten. Het is zelfs niet bekend of dit een man of een vrouw was. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in. De politie vraagt de vrouw zich te melden en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben, contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: hennepplantage opgerold

In een woning aan de Helperbrink in Groningen is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof in twee slaapkamers ruim 200 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 26-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van het energiebedrijf over een hoog stroomverbruik. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige Stajer aangehouden. De man had in een winkel aan de Protonstraat een 17-jarige medewerker geslagen. De man vond kennelijk dat hij niet snel genoeg werd geholpen. Hij begon zich vervelend te gedragen en sloeg uiteindelijk de jongen meerdere malen in het gezicht. De jongen liep verwondingen op in zijn gezicht en liep schade aan zijn gebit op. De Stadjer wist in eerste instantie te ontkomen. Mede op basis van het signalement wist de politie de Stadjer later in zijn woning aan te houden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: dronken man is vervelend

Een 54-jarige Stadjer is dinsdagavond aangehouden. De man viel voorbijgangers lastig en dreigde ze in elkaar te slaan. Hij vroeg aan allerlei voorbijgangers of ze van de politie waren. Op een gegeven moment trof hij inderdaad twee agenten. De agenten wilden de man aanspreken, maar hij liep gewoon weg. Uiteindelijk werd hij aangesproken en gevraagd naar zijn identiteit. Hij gaf toen een valse naam op. Hierop is de man, die onder invloed verkeerde, aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man in elkaar geslagen

De politie heeft dinsdagmiddag elf jongens aangehouden. De jongens in de leeftijd van 12 tot 16 jaar wonen in Groningen. Op de Nassaulaan bij het Noorderplantsoen belemmerden ze de weg van een 28-jarige Stadjer. De man was op de fiets, maar kon zijn weg niet vervolgen. Hij duwde één van de jongens opzij, maar kwam daardoor zelf ten val. Toen de man op de grond lag, werd hij door de groep jongens geschopt en geslagen. De man wist uiteindelijk zonder zijn fiets en tas te ontkomen. Getuigen hebben de fiets en de tas meegenomen en later aan het slachtoffer kunnen teruggeven. De elf jongens zijn verhoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op het Wouter van Doeverenplein en de Antonius Deusinglaan in Groningen zijn dinsdagavond de volgende bekeuringen uitgeschreven: fietsen door rood licht (10x), onjuiste of geen fietsverlichting (19x), geen bromfietscertificaat (2x).

Haren: vechtpartij in horecagelegenheid

Een woordenwisseling tussen twee mannen uit Haren mondde dinsdagavond uit in een vechtpartij. In een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg in Haren ontstond onenigheid tussen een 41-jarige man en een 37-jarige man. Op een gegeven moment sloeg de 37-jarige de 41-jarige. De 41-jarige viel hierdoor op de grond. Toen de politie was gewaarschuwd, hadden beide mannen het pand al verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw aangehouden na valse 112-meldingen

De politie heeft dinsdagnacht een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Vanaf een telefooncel op de Vismarkt kwam meerdere keren een noodmelding bij de 112-alarmcentrale binnen. Agenten troffen op de Vismarkt de vrouw aan. Zij bleek meerdere keren de meldkamer gebeld te hebben, terwijl er niets aan de hand was. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: koperdief betrapt

De politie heeft woensdagmorgen in de Bendikstraat een 38-jarige man uit Veendam aangehouden voor diefstal. Tijdens surveillance zagen ze de Veendammer en dat trok hun aandacht. Ze spraken hem aan en een van de agenten herkende hem als iemand die vaker is aangehouden voor koperdiefstal. De man droeg werkhandschoenen en in zijn jaszak zat gereedschap. Zijn jas viel vervolgens open en daar bleken meerdere stukken koper in te zitten. Hij werd ingerekend. Hij bekende de koper gestolen te hebben. Op zijn aanwijzing werd ook nog een ander stuk gereedschap aangetroffen in de bosjes. De koper en gereedschappen werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Winsum: onveilig afvaltransport niet in orde

Tegen een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wehe den Hoorn wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat zijn afvaltransport niet in orde was. Hij vervoerde oude metalen, met een onvolledig ingevulde begeleidingsbrief. Hierop was niet ingevuld waar het afval vandaan kwam en wat het laadadres was. Ook bleek de container niet goed vast te zitten. Vanwege de veiligheid moest de container afgeladen worden. Voor deze overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wildervank: rijbewijs ingevorderd

Een 52-jarige automobilist uit Meeden moest dinsdagavond op de N33 bij Wildervank zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 158 km/uur, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Ook haalde hij een paar keer in, waarna hij zijn snelheid weer verhoogde. Daarnaast haalde hij een keer in over een doorgetrokken streep.

Siddeburen: echtpaar gewond na ongeval

Een echtpaar uit Meedhuizen is dinsdagmiddag op de Ooster Zandenweg gewond geraakt. De 67-jarige man verloor de macht over het stuur, waardoor ze in een droge sloot belandden. Vermoedelijk kwamen de rechter wielen in de berm terecht, waarna de man tegenstuurde en de auto in de sloot terechtkwam. De 64-jarige vrouw moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De man wist op eigen kracht de auto uit te komen. Beiden zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is eerst op de plek van het ongeval behandeld door een mmt-arts. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Delfzijl/Appingedam: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen in Delfzijl en Appingedam een verkeerscontrole gehouden. Vier automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Eén persoon belde niet handsfree achter het stuur en twee personen parkeerden hun auto waar een verbod geldt. Tenslotte kregen twee personen een bekeuring, omdat ze op een taxiparkeerplaats parkeerden of op een invalidenparkeerplaats zonder invalidenparkeerkaart. De automobilisten kregen hiervoor een bekeuring.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1035, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 565, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 289, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 443, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.