Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Aftrap Europees Jaar van de Interculturele Dialoog

27-02-2008

Ministers Vogelaar en Plasterk en staatssecretaris Timmermans openen woensdag 27 februari het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 (EJID) in Den Haag. Landelijke culturele organisaties en scholieren uit de Hofstad zijn uitgenodigd de aftrap bij te wonen.

De Europese Commissie heeft 2008 uitgeroepen tot Jaar van de Interculturele Dialoog. De EU wil hiermee de kennis van alle inwoners van de lidstaten vergroten in het omgaan met verschillende culturen. Elke lidstaat organiseert een eigen EJID. In Nederland is de uitvoering in handen van stichting Kosmopolis in samenwerking met de Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA. Onder het motto Together Forever willen de beide organisaties een lans breken voor de kunst van het samenleven van mensen met verschillende culturele achtergronden, visies en levensstijlen.

Tijdens de aftrap zijn er onder andere liveoptredens van Party Squad, Raymzter, Neenah, een voorstelling van De Varkensfabriek, een modeshow van Streetlab Catwalk en installaties van Visions of Paradise en INBOX (Critical Mass). Het geheel zal aan elkaar worden gepraat door MC Complex.

De Europese Commissie heeft voor het EJID tien miljoen euro beschikbaar gesteld. In alle lidstaten vinden in dit kader grootschalige projecten plaats, maar ook kleinschalige activiteiten.

De aftrap start vandaag om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur in t Paard van Troje aan de Prinsengracht 12 in Den Haag.

Dossiers


* Integratie