Gemeente Heusden


Realisatie MFA Palet Vliedberg stap dichterbij 27 februari 2008 Geplaatst op: 27 februari 2008
Realisatie MFA Palet Vliedberg stap dichterbij

Het college van Heusden heeft besloten om een verklaring van geen bezwaar bij de Provincie aan te vragen voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in de wijk Vliedberg. Naar aanleiding van de ingediende zienswijze is het bouwplan aangepast. Tevens is besloten om de ontheffingsprocedure omtrent geluid af te ronden.

Zienswijze

Het plan voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) Palet Vliedberg is aangepast. Aanleiding hiervoor was de enige zienswijze die eind vorig jaar is ingediend toen het plan ter inzage lag. In de zienswijze is aandacht gevraagd voor het gebouw en de gevels, de zorg voor de sociale veiligheid rondom het complex, de verkeerssituatie, de geluidsbelasting en de bomen. Er is uitgebreid naar deze aspecten gekeken en nader onderzoek gedaan naar onder andere de begaanbaarheid van het voorterrein van de galerij aan de Nassaulaan en de parkeercapaciteit. Het plan is vervolgens op een aantal punten aangepast. Zo worden er maatregelen genomen die moeten belemmeren dat het gedeelte van de galerij, dat niet bestemd is voor de wooneenheden, gebruikt wordt als verblijfsruimte. Daarnaast wordt de Nassaulaan ter plaatse van de MFA ingericht als 30km gebied. Ook wordt er tijdens de bouw nadrukkelijk op toegezien dat de bomen aan de Nassaulaan niet beschadigd raken. Tot slot hebben de punten parkeren en sociale veiligheid extra aandacht gekregen.

De zienswijze heeft volgens de gemeente geleid tot een verdere verbetering van het plan. Het is ook een voorbeeld van de betrokkenheid van de wijkbewoners, die overwegend positief op de nieuwbouwplannen reageren. Het contact met de omwonenden is goed en er vindt regelmatig overleg plaats. Er wordt onder andere een klankbordgroep en activiteitenraad opgericht waarin wijkbewoners kunnen meepraten.

Procedure

Het college van Heusden vraagt binnenkort bij de Provincie een verklaring van geen bezwaar aan. Dit gebeurt nadat de raad hierover is geïnformeerd. De gemeenteraad heeft eerder besloten de bevoegdheid voor deze aanvraag bij het college neer te leggen. Na ontvangst van de verklaring van geen bezwaar beslist het college over de vrijstelling in samenhang met de bouwvergunning.

Besluit ontheffingsprocedure geluid

De ontheffingsprocedure omtrent geluid wordt afgesloten. Daartoe heeft het college eveneens vandaag besloten. Door de Nassaulaan ter plaatse van de MFA in te richten als 30km gebied is een hogere grenswaarde voor geluid niet meer nodig. Hiervoor zijn ook geen zienswijzen ingediend.

Wat komt er in de multifunctionele accomodatie?

In de te realiseren MFA komen straks een kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en basisschool. Het wordt tevens een ontmoetingsplek voor jong en oud met een wijkwinkel, buurthuis en maatschappelijk werk. Ook komen er huurwoningen, waarvan een gedeelte bestemd is voor begeleid wonen voor verstandelijk gehandicapten.