Politie Drenthe

Door verhuizing tijdelijk geen politiebureau in Beilen

Beilen/Hoogeveen, 27-02-2008 o Vanaf vandaag 27 februari is het politiebureau aan de Ettenstraat in Beilen dicht. Het gebouw wordt gesloopt. Tijdelijke kantoorruimte voor de politie is nu nog niet maar op korte termijn wel beschikbaar. Mensen in Beilen die voor een gesprek of een aangifte in contact willen komen met de politie moeten daarom naar een andere plaats. Politie en gemeente werken er hard aan om dit ongemak zo snel mogelijk te verhelpen.

Het oude politiebureau in Beilen wordt gesloopt. Over ongeveer twee jaar staat er op dezelfde plaats aan de Ettenstraat een nieuw complex met daarin ook weer een politiebureau. Tijdens de bouwperiode werken de politiemensen van de basiseenheid Midden-Drenthe/Hoogeveen Oost vanuit het politiebureau aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Voor de spreekuurlocaties van de politie in Smilde en Westerbork verandert er niets.

Politie blijft in Beilen

Vanaf 27 februari zou de politie naast de spreekuurplekken in Smilde en Westerbork, ook bij het gemeentehuis van Midden-Drenthe kantoorruimte hebben waar mensen terechtkunnen voor allerlei zaken, bijv. om aangifte te doen of de wijkagent te spreken. Tegen de zijkant van het gemeentehuis komt een unit met een doorgang naar het gemeentehuis. O.a. door een aantal technische zaken kon dit helaas niet op tijd worden gerealiseerd. De gemeente en de politie doen er nu alles aan deze kantoorruimte zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken om burgers uit Beilen weer persoonlijk te kunnen ontvangen.

Zodra de politie deze ruimte in gebruik kan nemen is dit voor het publiek geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Spreekuur tijdelijk ergens anders

Mensen die vanaf 28 februari aangifte willen doen of om een andere reden contact zoeken met de politie in Beilen, moeten daarvoor tijdelijk naar een andere plaats. Zij kunnen daarvoor terecht op het politiebureau aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen of tijdens openingstijden op één van de spreekuurlocaties in Smilde en Westerbork. Deze blijven gewoon op dezelfde tijden geopend. Om onnodig reizen en wachten te voorkomen moet men wel vooraf via 0900-8844 een afspraak maken.

Adressen en openingstijden Hoogeveen, Smilde en Westerbork

Hoogeveen
Griendtsveenweg 5, 7901 EB Hoogeveen
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 18.00 uur
Vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Smilde
Hoofdweg 24, 9422 ES Smilde
Voor het publiek geopend op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur

Westerbork
Burg. Gualt. van Weezelplein 10, 9431 AG Westerbork Voor het publiek geopend op dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

De telefonische bereikbaarheid van de politie in Midden-Drenthe verandert niet. Voor spoedeisende zaken is dit natuurlijk 112. Voor minder spoedeisende zaken of om een afspraak te maken is dit 0900-8844. Wel heeft de basiseenheid een ander emailadres. Dit is numidden-drenthe.hoogeveenoost@drenthe.politie.nl

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht kunt u bellen met 0592 - 451280