Politie Haaglanden

Persberichten 27 februari

haaglanden, 27-02-2008

Loodgieter ontdekt hennepkwekerij

Den Haag Een loodgieter ontdekte een hennepkwekerij, toen hij dinsdagmiddag 26 februari vanwege een lekkage in de van de Lissestraat was. De man opende in de woning kennelijk een verkeerde deur en trof daar een hennepkwekerij met vier personen aan. De man verliet direct de woning en belde de politie. Toen die ter plaatse kwamen, waren de aanwezigen gevlogen, maar op aanwijzing van een getuige konden deze in de omgeving worden aangehouden. Het ging om Hagenaars van 17, 18 en 21 jaar. In de kwekerij werden in totaal 2837 hennepplantjes aangetroffen. De hennepkwekerij werd op last van de Officier van Justitie ontmanteld en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof

Den Haag In de nacht van woensdag op donderdag werd een 28-jarige Haagse rond 00.30 uur slachtoffer van een straatroof. Zij liep op de hoek van de Fahrenheitstraat met de Loosduinseweg toen een donker getinte man de handtas van het slachtoffer greep. Maar zij hield haar tas stevig vast, totdat de man haar met kracht op het gezicht sloeg, waardoor zij haar tas moest los laten en zelf op de grond belandde.

Bromfietser in de cel

Den Haag De politie controleerde dinsdag 26 februari rond 22.00 uur in de Jan van Beersstraat een 19-jarige Haagse bromfietser. De bromfietser bekende gelijk dat hij geen rijbewijs had. Aan het politiebureau kwam tijdens zijn fouillering een groot geldbedrag tevoorschijn. Ook had hij vier bolletjes die vermoedelijk drugs bevatten. De politie onderzoekt de zaak.

Vreemde lucht door henneptoppen

Den Haag Getuigen roken dinsdag 26 februari rond 21.45 uur een vreemde lucht bij een woning aan de Orveltestraat. De politie en de brandweer reageerden op de melding. De brandweer wilde via een raam de woning betreden, maar een 27-jarige bewoner opende de voordeur en liet de hulpdiensten binnen. De agenten vonden 17 vuilniszakken die gevuld waren met henneptoppen. Het electriciteitsbedrijf constateerde dat de zegels van de meterkast vals waren. De 27-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten.

Bolletjespistool

Den Haag Naar aanleiding van een melding van een mogelijke inbraak gingen agenten dinsdagavond 26 februari om 22.20 uur poolshoogte nemen op de Pastoorswarande. Daar zagen zij twee Hagenaars van 17 en 18 jaar lopen die zij controleerden. Met toestemming van de jongens, werden zij door de agenten gefouilleerd. In de broeksband van de 17-jarige troffen de agenten een vuurwapen aan, waarop beide jongens aangehouden werden. Op het politiebureau bleek dat het om een zogeheten bolletjespistool ging. De politie onderzoekt de zaak.

Onderuit met gestolen scooter

Den Haag Een 15-jarige Hagenaar werd dinsdagavond 26 februari omstreeks 21.00 uur aangehouden, omdat hij op een gestolen scooter aan het crossen was. Agenten kregen een melding dat er in de Ostadestraat met scooters gecrosst zou worden en gingen poolshoogte nemen. Daar zagen zij twee jongens op een scooter rondrijden. Bij het zien van de agenten, keerde de bestuurder de scooter plotseling om en ging hij er vandoor. De bijrijder vluchtte te voet. De bestuurder kwam met scooter en al ten val. De scooter bleek gestolen te zijn waarop de jongen werden aangehouden. Hij bleek en 15-jarige Hagenaar. Tijdens de aanhouding ging een groepje jongeren zich ermee bemoeien en werd een 18-jarige Hagenaar aangehouden voor het belemmeren van de aanhouding. De bijrijder werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Verschillende hennepkwekerijen ontmanteld

Den Haag Op twee verschillende locaties heeft Politie Haaglanden dinsdag 26 februari hennepkwekerijen aangetroffen. De buren van een 51-jarige bewoner van een pand aan de Meppelweg klaagden over wateroverlast. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek zich in de woning een kleine hennepkwekerij met 160 planten te bevinden. De bewoner verklaarde dat het zijn eerste hennepkwekerij was. Hij was tijdens een telefoongesprek vergeten om de kraan van de watertoevoer dicht te draaien. De man is aangehouden.

In een portiekwoning in de Nettelhorststraat troffen politieagenten bijna 2000 jonge hennepplantjes aan. Er werd geen kweekapparatuur gevonden. Vermoedelijk betrof het een hennepkwekerij in aanbouw. Alle planten zijn in beslag genomen.

Vast na diefstal bielzen

Leidschendam Twee mannen namen 27 februari om 03.20 uur stalen bielzen mee vanaf een bouwterrein aan de Prins Frederiklaan. Een getuige zag de mannen de bielzen in een aanhanger leggen, die achter een witte bus hing. Daarna reden de verdachten met gedoofde lichten weg in de richting van de Dillenburgsingel. Politieagenten zagen de witte bus met daarin de twee mannen rijden op de Frisolaan en hielden de twee aan. De mannen, 20 en 26 jaar oud uit Den Haag, zitten nog vast.

Tasjesrover aangehouden

Voorburg Een 15-jarig meisje kwam 26 februari om 21.20 uur ten val op de Sint Martinuslaan toen een man op een fiets probeerde haar tas los te rukken. De man, die een opvallende trui aanhad, kon even later door politieagenten worden aangehouden. De 23-jarige man uit Voorburg zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers aangehouden

Voorburg - De politie heeft dinsdagnacht twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan Prinses Mariannelaan in Voorburg. De politie kreeg omstreeks één uur een melding over twee mannen die vuilniszakken over het dak van de supermarkt zouden slepen. Toen de eerste agenten bij de supermarkt arriveerden, kregen de verdachten hen in de gaten en vluchtten zij van het dak af. Tijdens hun zoektocht naar de twee mannen troffen agenten in de bosjes drie vuilniszakken aan vol sigaretten, scheergel en scheermessen. De politieagenten riepen de hulp in van politiehond Tarzan en diens begeleider. Tarzan wist in een achteruin in de buurt een van de verdachten op te sporen, waarna de man kon worden aangehouden. Politieagenten bleven daarna zoeken naar de tweede verdachte. Uiteindelijk kon deze man in een portiek aan de Cromvlietakde in Rijswijk worden aangehouden. De politie onderzoekt of er nog meer verdachten bij de inbraak waren betrokken.

Gesignaleerde man aangehouden

Delft - Op dinsdag 26 februari om 16.15 uur zagen agenten een bestelauto rijden met daarin twee personen. Beiden droegen geen autogordel en werden gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de passagier van deze bestelauto, een 43-jarige man uit Delft, gesignaleerd stond. De man moest nog een openstaande boete van 680,64 euro voldoen. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aan het bureau heeft hij er voor gezorgd dat alsnog de boete werd voldaan, waarna hij mocht vertrekken.

Straatroof, politie zoekt getuigen

Wassenaar Een 59-jarige vrouw werd op 26 februari om 17.40 uur in de Johan de Wittstraat slachtoffer van een straatroof. Twee jongens fietsten hard over de stoep waar de vrouw liep en gristen de tas uit haar hand. De daders reden op een oude fiets en hadden capuchons op, de jongen achterop de fiets had een beige jas aan. De straatrovers zijn weggereden in de richting van de Langstraat. Heeft u iets gezien of gehoord of weet u wie de daders zijn neem dan contact op met de recherche van Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Slaapplaats in school

Zoetermeer Een oplettende getuige zag 27 februari om 00.55 uur op de Osylaan een man een ruit vernielen van de gymzaal en door het gat naar binnen kruipen. De getuige waarschuwde de politie en gaf een prima signalement. Op de Osylaan troffen de agenten een man aan die aan het signalement voldeed. Het bleek te gaan om een 28-jarige man uit Zoetermeer die ruzie had met zijn vriendin en een slaapplaats zocht. Aan het bureau bleek de Zoetermeerder meerdere boetes open te hebben staan. De Zoetermeerder zit nog vast.

Leuke strings

Zoetermeer - Twee meisjes van 14 jaar uit Zoetermeer dachten 26 februari om 15.30 uur ongemerkt meerdere strings en een bh mee te kunnen nemen uit een warenhuis aan het Theaterplein. Medewerkers van de beveiliging zagen de meisjes het warenhuis verlaten zonder het ondergoed te betalen. De beide meisjes zijn aangehouden en moesten mee naar het politiebureau waar ze een Halt-verwijzing kregen.