Ingezonden persbericht


Persbericht 26 februari 2008

Burgemeester Ruud Vreeman buitengewoon lector bij BAZN de bestuursacademie

Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg wordt op 4 maart geïnstalleerd als buitengewoon lector bij BAZN de bestuursacademie in Tilburg. Zijn lectoraat omvat het kennisdomein Management van veranderingsprocessen in het publiek domein . Onder de titel Het verhaal van de stad gaat Vreeman tijdens zijn oratie in op strategieën bij stedelijke transformatie en de rol die het stadsbestuur daarbij speelt.

BAZN de bestuursacademie heeft Vreeman voor dit lectoraat benaderd vanwege zijn tienjarige ervaring als burgemeester van Zaanstad en nu Tilburg. Beide steden hebben een verandering doorgemaakt van historische industriestad naar moderne steden met een gemengde economische structuur. Als praktijkopleider voor de overheid vindt BAZN het van belang dat de ervaringen van Vreeman gedeeld kunnen worden met andere bestuurders en ambtenaren.

BAZN de bestuursacademie is onderdeel van Fontys Hogescholen. Bij Fontys neemt de lector een prominente plaats in binnen het onderwijs. De buitengewoon lector houdt zich met name bezig met kennisverdieping binnen het kennisdomein waarvoor deze lector verantwoordelijk is. Vreeman zal deze onbezoldigde aanstelling bij BAZN de bestuursacademie invullen met het geven van een aantal colleges en lezingen en het begeleiden van studenten.

Ruud Vreeman is geboren op 31 december 1947 en studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Groningen. Hij promoveerde in 1985 in Delft op het proefschrift 'Vakbondswerk en kwaliteit van de arbeid in de Nederlandse industrie'. Zijn loopbaan bij de vakbond begon hij bij het NVV, later FNV en sloot hij af als voorzitter van de Vervoersbond FNV. Vanaf 1992 vormde hij samen met Felix Rottenberg het duovoorzitterschap van de PvdA. Hij werd in 1994 lid van de Tweede Kamer en in 1997 burgemeester van Zaanstad. Sinds 28 juni 2004 is hij burgemeester van Tilburg.

De inauguratie vindt plaats in het gebouw van BAZN de bestuursacademie, aan de Meerkoldreef 6 te Tilburg, op dinsdag 4 maart 2008 om 16.00 uur. De inauguratietekst is vanaf 5 maart te downloaden op de website van BAZN de bestuursacademie, www.bazn.nl.

--- Einde bericht ---


---



Ingezonden persbericht